Vila-real activa la figura de l'agent covid-19 per a recordar a la ciutadania les restriccions durant les festes nadalenques

Vila-real activa la figura de l'agent covid-19 per a recordar a la ciutadania les restriccions durant les festes nadalenques
30/12/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real ha activat la figura de l’agent covid-19 per a informar i advertir a la ciutadania sobre la normativa i les restriccions en les reunions socials o familiars i l’oci durant aquestes festes nadalenques amb l’objectiu de frenar l’avanç de la pandèmia de covid-19. Aquesta iniciativa es desenvoluparà amb un grup de sis persones, participants del programa d’ocupació ECOVID 2020 i del projecte d’inserció sociolaboral XiCaEs, que durant el cap de setmana recorreran les zones sensibles de la ciutat per a recordar la importància del compliment de la normativa i les mesures de prevenció higienicosanitàries com l’ús de màscara i la distància de seguretat.

La primera tinenta d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i el portaveu de l’equip de govern, Javier Serralvo, han rebut aquest matí a diversos dels agents covid-19 per a traslladar-los els objectius d’aquesta acció i agrair-los la seua predisposició per a col·laborar en aquesta tasca de conscienciació ciutadana. Els agents covid-19 aniran identificats com a agents de proximitat i recorreran les zones sensibles de la ciutat, més donades a la concentració de persones. Cinc d’ells formen part del programa d’ocupació ECOVID 2020, inclòs en el Pla Avalem Experiència, que ofereix una eixida laboral a persones desocupades majors de 30 anys que han perdut el seu treball com a conseqüència de la conjuntura derivada de la pandèmia. Un dels participants forma part del programa d’inserció sociolaboral de persones amb capacitats especials que impulsa la Fundació Caixa Rural Vila-real a través del projecte XiCaEs, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real.

Aquesta mesura se suma al dispositiu de vigilància policial acordat per la Junta Local de Seguretat per a reforçar de manera especial els controls en les zones d’habitatges unifamiliars aïllats, conegudes com masets, per a dissuadir de la possible celebració de reunions familiars o socials que incomplisquen les limitacions en el nombre de participants imposades per la Generalitat Valenciana. Així mateix, també s’ha establit una vigilància en locals comercials i hostalers per a assegurar el compliment d’aforaments, horaris i altres mesures de prevenció per a frenar la pandèmia. De la mateixa manera, també s’han activat operatius específics per a aquells actes en la via pública, com les activitats de dinamització organitzades per l’Ajuntament amb motiu de la Fira de Nadal o el recorregut dels Reis Mags del dia 5 de gener per a evitar l’aglomeració de persones. De fet, entre els dies 24 i 26 de desembre, la Policia Local ha interposat un total de 27 denúncies per incompliment de la normativa de prevenció anti covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari