Agricultura assessorarà els productors locals per a sol·licitar les ajudes de la Generalitat davant les pèrdues de la COVID-19

L’edil d’Agricultura, José Ramón Chalmeta, s’ha reunit aquesta setmana de manera telemàtica amb el Consell Agrari Local i ha brindat l’ajuda del consistori perquè presenten la documentació necessària per a accedir a aquestes ajudes

Agricultura assessorarà els productors locals per a sol·licitar les ajudes de la Generalitat davant les pèrdues de la COVID-19
16/05/2020 -

El regidor d’Agricultura, José Ramón Ventura Chalmeta, s’ha reunit aquesta setmana de manera telemàtica amb els membres del Consell Agrari Local, als qui ha brindat l’ajuda del consistori per a informar-los i assessorar-los a l’hora de presentar la documentació administrativa necessària perquè puguen accedir a les ajudes destinades al sector primari aprovades pel Consell per a pal·liar les pèrdues per la COVID-19.

“La intenció és facilitar a les persones potencialment beneficiàries tota la informació relativa a aquestes ajudes i el procediment a seguir, quin tipus d’ajudes existeixen, qui pot acollir-se i quins són els tràmits administratius necessaris per a la seua sol·licitud”, ha indica Chalmeta. Entre les possibles ajudes a les quals, segons el regidor, podrien acollir-se els productors agrícoles locals estaria l’ajuda a la venda directa al detall de productes agroalimentaris; les destinades a sufragar les despeses en la posada en marxa, manteniment o contractació de plataformes de comercialització telemàtica de productes agroalimentaris així com la subvenció per les despeses corrents, l’adequació i arrendament dels locals o l’adquisició de mobiliari i equipament per a treballar amb les mesures de seguretat i protecció recomanades per les autoritats sanitàries.

Respecte a aquestes últimes ajudes Chalmeta ha recordat que les empreses i cooperatives citrícoles per a complir amb l’actual normativa per la pandèmia de la COVID-19, han hagut de realitzar molts canvis que repercuteixen en els costos de la producció. Des del treball que es realitza en el camp al treball diari dels magatzems.

Una altra de les qüestions plantejades en la sessió relacionades amb la crisi sanitària ha sigut la necessitat d’esbrossar i tallar les herbes dels laterals dels camins rurals del terme municipal per a millorar la visibilitat ara que són vials molt utilitzats per a passejar i fer esport amb bicicleta.

A més, durant la trobada s’han posat sobre la taula diferents assumptes com les possibilitats de futur que ofereix el producte Km O, de qualitat, ecològic i de proximitat. El responsable d’Agricultura ha pres nota de les demandes i necessitats que té el sector.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari