L'Ajuntament col·laborarà amb un conveni de 120.000 euros a tres anys per a restaurar i adaptar el saló de la Comunitat de Regants de Vila-real

L'Ajuntament col·laborarà amb un conveni de 120.000 euros a tres anys per a restaurar i adaptar el saló de la Comunitat de Regants de Vila-real
28/11/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real col·laborarà en les obres de restauració i adaptació de la sala d’actes de la Comunitat de Regants amb un conveni de 120.000 euros a tres anys que ajudarà l’entitat a finançar la important intervenció per a recuperar aquest destacat recurs patrimonial de la ciutat. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat els treballs de restauració del saló al costat del president de la Comunitat de Regants, Pasqual Broch, per a veure l’evolució de les obres i concretar la col·laboració de la institució municipal, que es traduirà en un conveni de tres anualitats (40.000 euros a l’any en 2021, 2022 i 2023).

“La Comunitat de Regants compta amb una sala d’actes de gran valor patrimonial, un espai amb més de 130 anys d’història, amb pintures de Joan Bosch que requereixen una potent intervenció pel fet que es troben molt danyades per problemes de filtracions”, ha explicat l’alcalde, qui ha afegit que “a causa d’aquests i altres problemes estructurals que s’han detectat, la restauració serà més costosa del que es preveu inicialment i requerirà un pressupost més elevat”. Per aquesta raó, l’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real ha decidit reforçar el conveni de col·laboració com una manera d'”apostar per la recuperació del patrimoni de la ciutat i també amb vista a poder utilitzar aquest espai en un futur en el marc de l’estreta col·laboració i aliança que mantenim amb una institució tan important per a Vila-real com és la Comunitat de Regants”. L’entitat, de fet, ha estat reconeguda enguany amb la Medalla d’Or de la ciutat pels seus 150 anys.

El primer edil ha detallat que el projecte de reforma de la sala d’actes de la seu dels regants inclou, a més de la restauració de les destacades pintures que decoren el sostre de l’estada, treballs per a garantir l’accessibilitat així com la creació d’uns serveis adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Un altre dels aspectes importants del projecte és que contemplarà preparar l’espai per a un ús multifuncional, tant com un saló diàfan com una estada per a la realització de conferències o un altre tipus d’esdeveniments.

L’aportació municipal, al costat de la resta de col·laboracions que rebrà la Comunitat de Regants per a sufragar aquesta obra, faran possible que la restauració es puga dur a terme en una única fase. Cal recordar que en 2019 la institució vila-realenca, que compta amb 5.000 comuners, va celebrar els seus 150 anys d’història “que sens dubte han sigut fonamentals en el desenvolupament econòmic i social de la nostra ciutat”, ha conclòs Benlloch.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari