L'Ajuntament de Vila-real defensarà l'interés de la ciutat davant els tres recursos presentats a la reactivació del PAI del nou clúster de la innovació ceràmica

L'Ajuntament de Vila-real defensarà l'interés de la ciutat davant els tres recursos presentats a la reactivació del PAI del nou clúster de la innovació ceràmica
23/01/2023 -

L’Ajuntament de Vila-real defensarà l’interés general de la ciutat davant els recursos presentats a l’aprovació definitiva del projecte per a reactivar el PAI del nou clúster de la innovació ceràmica (antic polígon de la carretera d’Onda). Així, el Ple ordinari de gener ratificarà la personació que l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha realitzat per a la defensa dels interessos de l’Ajuntament de Vila-real davant els recursos presentats per tres afectats, després de la desestimació de les seues al·legacions.

L’Ajuntament de Vila-real va donar llum verda el mes d’octubre passat al nou PAI del clúster de la innovació ceràmica en una sessió plenària en la qual, a més d’aprovar el nou projecte d’urbanització, es va procedir a resoldre les 16 al·legacions presentades, de les quals 4 es van acceptar totalment o parcialment, i la resta van quedar desestimades. Ara, tal com explica l’alcalde, a conseqüència d’aquesta desestimació, tres mercantils han decidit presentar recursos, entre elles Porcelanosa Grupo, les empreses de la qual ocupen 609.000 metres quadrats del PAI, equivalent a una tercera part del sòl afectat per la urbanització (32,17%).

Benlloch ha avançat que, a més de defensar l’interés general de la ciutat de Vila-real en la via contenciós-administrativa, també ha iniciat el diàleg i la negociació amb les empreses que han presentat aquests recursos amb l’objectiu de trobar una solució. A més, el primer edil ha incidit en què aquesta via judicial “no suspén la reactivació del PAI, que afecta 2,5 milions de metres quadrats i suposarà una inversió de 44,5 milions d’euros, en el qual continuem treballant amb la intenció de poder reprendre les obres aquesta primavera”. “Després de 23 anys, per fi hem pogut rellançar un projecte imprescindible per a la nova Vila-real del segle XXI, que posarà a la disposició de la indústria sòl de qualitat, que millorarà de manera important les condicions de les empreses actualment en la zona i atraurà noves inversions”, subratlla l’alcalde.

La història del PAI es remunta a 1999, amb el govern del Partit Popular, quan es va aprovar inicialment el projecte, que va quedar paralitzat en 2008 amb només un 34% d’obres executades. Des de 2011, l’actual equip de govern ha treballat en la redefinició del projecte, mentre s’ha donat eixida a importants propostes industrials en la zona i fins a 10 unitats de reparcel·lació.

Aquest nou projecte es va aprovar definitivament pel Ple el 4 d’octubre de 2022 després d’un llarg procés administratiu, amb 520 propietaris notificats. Les modificacions del projecte es deriven, a més, en una nova retaxació del 19,3% i un nou conveni urbanístic, la qual cosa suposa que el cost de la urbanització s’incrementa en 7,2 milions d’euros respecte al cost previst en 2008, fins a arribar als 44,5 milions d’euros. Aquest augment correspon a l’increment de l’IPC des de 2008, les millores exigibles a la urbanització així com a obligacions legals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari