Barceló destaca l'ampliació del doble de llits en l'UCI de la Plana amb les noves obres

En juny finalitzaran les obres de la primera fase, que sumaran 6 boxes més a la Unitat de Cures Intensives

Barceló destaca l'ampliació del doble de llits en l'UCI de la Plana amb les noves obres

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha celebrat aquest matí l‘ampliació de la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l’Hospital de la Plana, que permetrà doblegar la seua capacitat de llits – de 9 actuals a 19 – en l’actual escenari de COVID i més enllà de la pandèmia.

Així ho ha assenyalat durant la visita de les obres, la primera fase de les quals està previst que finalitzen al juny (actualment està finalitzada l’estructura i falta escometre les instal·lacions interiors) i en les quals s’invertiran al voltant de 2 milions d’euros. En concret, en la primera fase en la qual ja s’està treballant es posaran en funcionament 6 d’aquests 10 nous boxs o llocs, i els altres quatre es posaran en marxa en finalitzar una segona fase de les obres d’ampliació.

“Al novembre van començar les obres que permetran a la Plana comptar amb 6 boxs més en l’UCI, unes UCI que s’han quedat menudes durant la pandèmia per la pressió assistencial que ha obligat fins i tot a reconvertir altres espais als hospitals per a atendre pacients crítics. Està previst ampliar-ho a 4 més, per la qual cosa passarem de 9 a 19, un salt qualitatiu que ens permetrà tindre una zona d’UCI COVID separada de la no COVID, en la qual estaran persones amb altres patologies que són necessàries d’atendre”, ha explicat Barceló.

Mentre s’estan duent a terme les obres, l’hospital utilitzarà la nova Sala Polifuncional també com a UCI provisional. Aquesta sala, situada en la primera planta disposa de 12 llits i en la seua posada en marxa s’han invertit més de 200.000 euros.

En concret, aquesta nova Sala Polifuncional ocupa un total de 213 metres quadrats de superfície construïda i suposa l’ampliació de la zona d’observació d’Urgències o zona de pre-ingrés i al mateix temps, en cas necessari, disposar d’un espai addicional per a l’atenció a pacients crítics, a més de l’actual Unitat de Vigilància intensiva.

Missatge de prudència

La consellera ha aprofitat la visita i la proximitat de les vacances per a llançar un missatge de prudència, sobretot davant l’augment de la incidència de casos en algunes comunitats: “Ens fixem en altres comunitats autònomes i a Europa. No ens perdem gens de vista. Hem fet un sacrifici enorme i ara cal aconseguir no rebaixar la prudència, perquè encara que gaudirem d’unes vacances, cal ser conscients que és necessari mantindre aquesta situació”.

Així mateix, la titular de Sanitat ha afegit que de moment no s’ha avaluat l’impacte del pont de San José en la Comunitat Valenciana i, en referència a la petició que tornen els ‘bous al carrer‘, ha assenyalat que és prompte i que tot dependrà de l’anàlisi que es faça d’aquesta pròxima Setmana Santa i Pasqua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari