Benlloch advoca per treballar en projectes comuns de la mà de la Diputació per a afrontar els nous reptes de Vila-real

Javier Vilar

Benlloch advoca per treballar en projectes comuns de la mà de la Diputació per a afrontar els nous reptes de Vila-real
08/07/2022 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha defensat hui el treball conjunt i l’impuls de projectes i infraestructures comunes de la mà de la Diputació de Castelló per a encarar els reptes del segle XXI a la província. Benlloch s’ha pronunciat d’aquesta manera durant la presentació del balanç de tres anys de govern de progrés en la institució provincial, en la qual ha participat al costat del president, Josep Martí, i els diputats i diputades de l’equip de govern.

La Diputació ha triat Vila-real per a realitzar aquest balanç davant els mitjans de comunicació i l’enclavament escollit ha sigut l’exterior del Centre de Congressos El Molí, en el Termet, un paratge que, segons l’alcalde, “exemplifica els desafiaments de la societat actual com són la importància de garantir i protegir els recursos hídrics, amb el nostre riu Millars com a eix central d’aquest espai, la sostenibilitat, la gestió de residus per a minimitzar l’impacte al medi ambient o la despoblació”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que “amb una superfície de 168.000 metres quadrats, en el paratge del Termet, que forma part del paisatge protegit de la Desembocadura del Millars, impacta una població de 310.000 habitants, la meitat de la província, que es concentra en només cinc municipis”.

Benlloch ha destacat que en aquests tres anys de govern d’esquerres en la Diputació “hem avançat i millorat cap a una institució més eficaç, més integradora i que ens fa sentir part de la província”. “Ens hem sentit més escoltats i més part del projecte”, ha afirmat, al mateix temps que ha apuntat alguns reptes en els quals encara cal continuar millorant com l’eficàcia en les administracions “perquè la societat avança molt ràpidament i en les administracions anem molt lents”.

Així mateix, ha incidit en el paper de la Diputació per a “ajudar els municipis a gestionar infraestructures comunes que compartim i que moltes vegades ens resulta complicat mantindre de manera conjunta”. Així mateix, ha instat a posar tots els esforços en les oportunitats que suposaran els fons europeus i ha recordat que “també les ciutats mitjanes, i no sols els municipis xicotets, tenim problemes per a gestionar i optar a aquests fons”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari