Benlloch tanca amb Sanitat la construcció del nou centre de salut del centre en l'actual Biblioteca municipal

L’alcalde i la secretària autonòmica Concha Andrés visiten l’edifici del carrer de Solades i comproven l’estat de la residència del CTE, preparada per a tornar a servir d’hospital auxiliar al de la Plana enfront de la covid-19

Benlloch tanca amb Sanitat la construcció del nou centre de salut del centre en l'actual Biblioteca municipal
04/11/2020 -

La Generalitat Valenciana reformarà i condicionarà l’actual seu de la Biblioteca central de Vila-real, al carrer de Solades, per a construir el nou centre de salut del centre de la ciutat. D’aquesta manera, el quart centre d’atenció primària, inclòs en els Pressupostos de la Generalitat per a 2021, es materialitzarà en l’edifici annex al centre d’especialitats de Torrehermosa, pràcticament en el mateix lloc que l’antic ambulatori, tancat en 2016.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha acompanyat hui a la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, en la visita al recinte per a avaluar les seues possibilitats com a futur centre sanitari. En la trobada, han estat acompanyats per la directora general de Règim Econòmic i Infraestructures de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmelina Pla, pel gerent del departament de salut de la Plana, Miquel Rovira, i per la directora mèdica d’Atenció Primària de l’àrea sanitària, Pilar Mallea.

“En 2016 es va tancar el centre de salut de Torrehermosa perquè ja no era un centre de salut; era un consultori en fase de desmantellament per part del Partit Popular sense les condicions necessàries per a garantir la millor atenció sanitària als veïns. Des del primer moment vam dir que no desapareixia, si no que s’obriria quan tinguérem les condicions idònies. Aquestes condicions es donen ara”, valora Benlloch. Per a això, ha sigut necessari un acord amb la Cambra de Comerç per a la reubicació dels serveis que ara es presten a la BUC, amb l’objectiu d’alliberar-la per a traslladar allí la Biblioteca central de la ciutat. Aquesta operació a tres bandes deixarà lliure un edifici de tres plantes en ple de centre de Vila-real, annex al centre d’especialitats, i amb totes les condicions necessàries per a ser habilitat com a centre d’Atenció Primària. “Malgrat totes les dificultats, el president Puig i la consellera Barceló han complit i estem ara enfront d’una oportunitat històrica”, valora l’alcalde, qui avança que l’objectiu tant de l’Ajuntament com de la Generalitat és abordar la reforma per fases de manera que l’any que ve puga haver-hi ja metges prestant atenció sanitària en l’edifici de Solades.

El centre de salut número 4 de Vila-real està inclòs en els Pressupostos de la Generalitat per a 2021 amb una inversió global prevista d’1.060.000 euros i una quota inicial de 60.000 euros per a l’elaboració del projecte. No obstant això, la secretària autonòmica Concha Andrés ha avançat la intenció de la Generalitat de buscar les fórmules perquè, ja l’any que ve, puga escometre’s part de la reforma necessària per a la creació del nou centre sanitari. “Hem pogut comprovar que l’edifici està en molt bones condicions, per la qual cosa creiem que pot ser una actuació ràpida, que entra dins del programa d’infraestructures i de l’objectiu de la Conselleria de fer accessibles els serveis sanitaris, al mateix temps que cobrim una reivindicació i un compromís que teníem amb la ciutat de Vila-real”, assenyala Andrés. La secretària autonòmica, a més, s’ha referit a la recent visita de la presidenta del Partit Popular, Isabel Bonig, a la ciutat per a reclamar la infraestructura: “Bonig va vindre a dir que està d’acord amb la proposta del centre de salut que portem en el Pressupost per a 2021, per la qual cosa esperem que el seu vot en les Corts siga favorable”.

A més de l’edifici de la Biblioteca de Solades, l’alcalde i les representants autonòmiques han visitat també la residència del Centre de Tecnificació Esportiva, que l’Ajuntament de Vila-real ha posat a la disposició de la Generalitat per a albergar un hospital auxiliar a l’Hospital Universitari de la Plana, si fóra necessari, per a l’atenció a pacients lleus de covid-19. “El CTE està preparat perquè, en una setmana, puga tornar a haver-hi malalts si fera falta”, assenyala l’alcalde, qui recorda que també s’ha posat a la disposició de la Generalitat l’Alberg municipal per a allotjar temporers que necessiten ser aïllats. “Per a nosaltres és una satisfacció comprovar de primera mà com la col·laboració entre institucions va fer possible que es medicalitzara aquest centre i pogueren ser atesos pacients en un moment molt dur. Vila-real, amb el seu alcalde al capdavant, va estar ahí”, conclou Andrés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari