Benlloch valora la Fundació Tots Units com a exemple d'economia social

Benlloch valora la Fundació Tots Units com a exemple d'economia social
09/03/2021 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha valorat el model d’economia social de la Fundació Tots Units, que gestiona l’empresa Reciplana Recuperacions, durant la visita que el primer edil ha realitzat a les instal·lacions acompanyat per la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Tots dos han tingut l’oportunitat de conéixer el treball que la Fundació Tots Units realitza per a la inserció social i laboral de persones en risc d’exclusió durant el recorregut que han realitzat per les dependències de Reciplana Recuperacions i la Fundació Tots Units, acompanyats per la gerent de la fundació, Charo Castelló. En la visita també han participat el gerent de Reciplana, José Carlos Seguer, el regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, i l’edil de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela.

L’alcalde ha destacat l’exemple de Tots Units, creada en 1990, “per Càritas Diocesana i un grup de gent jove que, en un moment en què ningú parlava d’economia social, van apostar per donar una resposta, més enllà del mercantilisme i dels beneficis empresarials, a les persones amb dificultats”. La Fundació Tots Units gestiona l’empresa Reciplana Recuperacions, una empresa d’inserció social i laboral per a persones amb dificultats a través d’activitats basades en el compromís ambiental com la recollida i gestió de roba i altres residus tèxtils; transport i gestió d’aparells elèctrics i electrònics; recollida i gestió de piles; recuperació de paper; recollida i gestió de mobles, voluminosos i altres objectes, etc.

Benlloch ha assegurat que “és un luxe que Vila-real siga coneguda també per exportar models com el de la Fundació Tots Units, que demostra que es pot treballar de manera diferent, més humana i acompanyant a aquells que menys tenen”. L’alcalde ha assenyalat que la pandèmia i el creixement desmesurat de la població mundial han evidenciat que “hem de reinventar-nos a través de la innovació per a poder créixer amb qualitat de vida avançar i des de la sostenibilitat, la inclusió i l’acompanyament de les persones en situació de dificultat”.

Per part seua, la consellera també ha apostat per “impulsar aquests projectes d’economia social, que posen per davant a les persones, la inclusió social i el medi ambient, per tot el territori valencià amb el suport de les administracions”.

La gerent de la fundació, Charo Castelló, ha agraït la visita tant a l’Ajuntament com a la Conselleria, en la qual “hem pogut mostrar el que som i el que volem continuar sent: una oportunitat d’ocupació per a les persones en dificultat social, cosa que no està renyida amb una economia inclusiva i que respecte el medi ambient per a acompanyar a les persones i al mateix temps promoure una economia circular”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari