Benlloch: “Les obres de l'Estadi de la Ceràmica suposen també una transformació urbanística històrica de la ciutat”

Benlloch: “Les obres de l'Estadi de la Ceràmica suposen també una transformació urbanística històrica de la ciutat”
03/10/2022 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat aquest matí les obres de remodelació de l’Estadi de la Ceràmica, que avancen segons els terminis previstos, acompanyat pel president del Villarreal CF, Fernando Roig, el conseller delegat del club, Fernando Roig Negueroles, i altres responsables de l’entitat per a comprovar l’avanç dels treballs d’ampliació, modernització i millora de la seguretat del camp municipal amb l’objectiu de convertir-lo en “un estadi del segle XXI”. Després de la visita, Benlloch ha assegurat que “les obres de l’Estadi de la Ceràmica suposen també una transformació urbanística històrica de la ciutat” i les ha emmarcades en un pla de millora en col·laboració amb el Villarreal CF que no sols afecta a l’estadi sinó també a l’entorn urbà de la ciutat.

En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que les obres del nou Estadi de la Ceràmica, que executa l’empresa local Alviben, compleixen tres objectius principals: ampliar els usos de la infraestructura; modernitzar l’estètica perquè siga conforme a una ciutat que mira al futur i, de manera especial, millorar la seguretat en l’accés i evacuació d’espectadors. “Gràcies a l’esforç que ha realitzat el Villarreal CF per a adquirir edificacions annexes i esponjar l’entorn de l’estadi, la ciutat guanya més de 3.000 metres quadrats de sòl públic als carrers Almassora i Benicàssim, que suposaran un abans i després en la seguretat, l’evacuació i els usos d’aquest espai”, afirma el primer edil. “La urbanització d’aquest sòl públic que es genera, evidentment, correspondria a l’Ajuntament, però el Villarreal CF ha avançat la compra dels habitatges i el pagament d’aquestes obres i ara estem treballant en un conveni de permuta per a cedir-los sòl a canvi d’aquesta actuació”, detalla Benlloch. Així, l’alcalde ha anunciat que atés que l’Ajuntament ha adquirit un solar més adequat per a l’Escola Oficial d’Idiomes, al costat del Palau de Justícia, “estem ultimant ja la signatura d’un conveni per a compensar al Villarreal CF amb la cessió del solar que en el seu moment es va expropiar per a la construcció de l’EOI al carrer Miralcamp, al costat de la ciutat esportiva del club, i que ja s’està utilitzant com a aparcament”. L’alcalde considera que aquest acord serà positiu per a totes dues parts perquè l’Ajuntament “ja disposa d’alternatives per a situar tant l’EOI com el quart institut o el futur centre integrat d’FP”, i amb la situació econòmica que té el consistori no podria assumir el cost econòmic de l’expropiació de les edificacions i tota l’obra que portarà cap el Villarreal CF en l’exterior de l’estadi.

De fet, segons Benlloch, abans de les obres, la superfície de sòl públic a l’entorn de l’estadi era de 6.100 metres quadrats i ara, amb aquest projecte, unit a la urbanització de la plaça Pascual Font de Mora inaugurada en 2019, aquesta superfície pràcticament es duplicarà, amb prop de 5.000 metres quadrats nous.

Finalment, l’alcalde ha recordat que aquest pla de col·laboració amb el club per a la millora de la ciutat abasta una gran quantitat de projectes que s’han desenvolupat en aquests últims anys com la plaça Pascual Font de Mora, el trasllat del pavelló Joan Baptista Llorens, la urbanització de la nova plaça del Llaurador, l’ampliació de la ciutat esportiva del Villarreal CF amb més camps i millors accessos, la construcció de la Ciutat Esportiva Municipal o la ciutat esportiva del Pamesa en sòl cedit per l’Ajuntament. L’alcalde també ha agraït el treball de l’empresa local Alviben i de la consultora d’enginyeria i arquitectura Idom.

El president del Villarreal CF, Fernando Roig, ha confirmat la bona marxa de les obres, que compleixen terminis, de manera que el club podrà disputar el primer partit en el nou estadi el dia 31 de desembre contra el València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari