Benlloch reitera el seu compromís amb la millora de la plantilla de Policia Local i agraeix el seu “esforç” per a garantir la convivència

L’alcalde presideix els actes del patró en els quals s’ha reconegut la labor de diversos agents i s’han entregat distincions

30/09/2019 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha reiterat, amb motiu de la festivitat del patró de la Policia Local, el compromís de l’equip de govern amb aquest cos local i la voluntat de “compensar justament” el treball que realitzen els agents. El primer edil, qui ha presidit els actes oficials de la festa de San Miguel, ha traslladat l’agraïment als agents pel seu “esforç i dedicació” per a garantir la convivència a la ciutat i els ha demanat “disculpes” per la demora a saldar pagaments pendents d’hores extra, productivitat i ajudes socials que es deuen als funcionaris municipals.

Benlloch ha incidit que la Policia Local és “un dels serveis més benvolguts” pels vila-realencs i “no hi ha res que ens puga doldre més que pensar que no sentiu recompensat el vostre treball”. L’alcalde ha recordat que “la situació econòmica municipal és molt delicada i estem tenint molts problemes per a poder fer front als pagaments pendents. Però, malgrat tot, hem fet un gran esforç, renunciant fins i tot a projectes motors del nostre model de ciutat, per a poder avançar una part important dels pagaments en les pròximes setmanes. Agraïsc la paciència i la comprensió de tots els treballadors municipals en aquests moments”, ha insistit.

Tant el primer edil com el comissari principal cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, s’han referit també al minvament d’agents en la plantilla policial a causa de les jubilacions anticipades després de l’entrada en vigor de la nova Llei de Coordinació de Policies Locals, la qual cosa ha derivat en una major càrrega de treball per als agents. “Estem treballant per a cobrir com més prompte millor les places vacants, però no de qualsevol manera; de manera legal i amb les màximes garanties de seguretat jurídica”, ha remarcat Benlloch, qui també ha recordat que es treballa en l’elaboració d’una Relació de Llocs de Treball per a l’Ajuntament. Així mateix, ha subratllat que abans que acabe l’any està previst publicar la convocatòria de 9 places d’agent en propietat per a cobrir les jubilacions dels últims mesos.

En la seua intervenció, l’alcalde ha situat a la Policia Local de Vila-real com a referent perquè “sempre heu anat un pas més enllà, marcant la pauta i el camí que després molts altres cossos de seguretat local han seguit”. Com a exemple, ha recordat el treball de la Unitat de Mediació Policial i la Càtedra de Mediació Policial Ciutat de Vila-real que fa que “la nostra ciutat siga coneguda i reconeguda com a referent de la pau, el diàleg i el consens en la resolució de conflictes, alguna cosa que ens fa sentir francament orgullosos de la nostra gent, d’aqueixa altra forma de fer policia que us caracteritza”, ha dit. El primer edil ha valorat el treball dels 104 agents, oficials i comandaments de les 21 unitats del cos municipal de seguretat perquè fan “una tasca fonamental per a garantir la convivència i la seguretat als nostres carrers”.

Benlloch ha presidit els actes oficials del patró de la Policia Local, acompanyat de la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i representants d’altres cossos com la Policia Nacional, Autonòmica, Consorci Provincial de Bombers, Protecció Civil i Guàrdia Civil, a més dels regidors de la corporació municipal.

Després de la missa en la parròquia dels Evangelistes, s’ha realitzat l’habitual formació en la plaça Sant Ferran, on s’han entregat diferents reconeixements. Així, s’ha fet lliurament d’una placa al policia local jubilat de major edat, Francisco Martín Galán, i s’ha reconegut la trajectòria exemplar dels agents Jesús Izquierdo Zafón, Fernando Rodríguez Lozano, Juan Manuel Ibáñez Bellmunt, Manuel Juan Fortea Nebot i María Lucía Ranilla Verdés.

Les distincions a les institucions que col·laboren amb la Policia Local han sigut per a Lucía Bachero, fiscal coordinadora de delictes contra la Seguretat Viària, i per a la Intervenció d’Armes de la Guàrdia Civil de Borriana, reconeixement que ha recollit el capità José Jesús Orzaez. Finalment, s’ha entregat també una placa al comissari de la Policia Local Domingo Adán Ortiz, pels serveis prestats com a cap de la Policia Local en l’últim any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari