Benlloch remodela el govern per a la reactivació de la Vila-real del segle XXI

arxiu

Benlloch remodela el govern per a la reactivació de la Vila-real del segle XXI
02/10/2021 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha fet efectiva la remodelació de l’equip de govern en l’equador de la legislatura amb la mirada posada en la necessària recuperació econòmica i social després de la pandèmia així com en l‘impuls al projecte de la nova Vila-real del segle XXI. En la resolució d’Alcaldia dictada aquest divendres, Benlloch apel·la la “contínua millora en la gestió municipal” amb la delegació de competències en els regidors, per a dur a terme una reorganització d’àrees després de l’eixida de Francisco Valverde i la presa de possessió d’Eduardo Pérez Arribas com a nou regidor de l’equip de govern. “Si en 2011 teníem davant nosaltres la tasca de superar una greu crisi econòmica, agreujada pel llast del deute i de l’urbanisme heretats de l’etapa del PP, ara ens enfrontem a una etapa d’importants reptes, marcada per la recuperació després de la pandèmia mundial i sobretot per les noves oportunitats que s’obrin a través de la gestió dels fons europeus per a definir la Vila-real del nou segle XXI, la Vila-real del 2030″, ha assegurat l’alcalde.

Per això, tal com ja va avançar en el seu moment Benlloch, els canvis en l’equip de govern van més enllà d’un nou repartiment de regidories, ja que es creen noves delegacions “per a respondre a les necessitats actuals i futures d’una Vila-real que es mou, que renaix, que avança de nou”, subratlla l’alcalde, qui incideix en què “la creació de noves àrees no suposa un increment en la despesa, ja que els regidors i el personal dels departaments continuarà sent el mateix”. Tenint en compte que la recuperació econòmica és una de les prioritats d’aquesta nova etapa, Benlloch ostentarà la Regidoria d’Economia, a més d’Hisenda, així com la d’Agenda 2030, amb la finalitat de marcar el full de ruta de la dècada vinent. En l’àmbit econòmic, també es crea la Regidoria de Comerç, que l’alcalde ha delegat en Diego A. Vila.

A més, l’àrea social serà també un dels eixos d’acció, de manera que la primera tinenta d’alcalde, Silvia Gómez, assumeix la Regidoria de Serveis Socials, així com la d’Igualtat. De nova creació és l’àrea de Reconeixement a les Persones Majors, de la qual serà responsable Rosario Royo, “ja que és necessari posar als nostres majors en un lloc destacat de les polítiques municipals, són un col·lectiu vulnerable, com ens ha demostrat la pandèmia, però que té molt a aportar a la nostra societat”, destaca l’alcalde.

Benlloch també ha apostat per crear la Regidoria de Benestar Animal, delegada en la regidora Miriam Caravaca, “per a aprofundir en les polítiques de conscienciació i respecte per les mascotes”. D’altra banda, la transparència, que fins ara s’havia abordat de manera transversal en les diferents regidories, passa a convertir-se en una nova delegació, que recau en Anna Vicens. El nou regidor Eduardo Pérez Arribas, per part seua, assumeix les noves regidories de Ciència, Innovació i Universitats; Internacionalització i Projectes Europeus; i Arxiu Municipal i Biblioteques. “Vila-real és una ciutat amb projecció internacional, gràcies al Villarreal CF, a les nostres empreses capdavanteres i als nostres referents com les càtedres d’Innovació Ceràmica i de Mediació Policial, o festivals com FITCarrer, entre altres, per la qual cosa és imprescindible cuidar i potenciar aquesta faceta, a més de treballar per a aconseguir els fons europeus de recuperació, que suposen una oportunitat històrica”.

La Regidoria de Serveis Públics que ostentava Francisco Valverde ha sigut assumida per Xus Madrigal, qui dirigirà a més l’àrea de Societat Digital. Per part seua, Álvaro Escorihuela afig la delegació d’Informàtica i TICs a les de Solidaritat, Cooperació i Integració; i Recursos Humans. Javier Serralvo serà el nou regidor de Comunicació, mentre que Noelia Samblás i Aida Beteta s’encarregaran de les delegacions d’Innovació Cultural i Innovació Esportiva, respectivament.

Nova estructura de l’equip de govern

Silvia Gómez Rey:

Regidora Delegada de Seguretat Pública i Emergències (engloba els departaments de Protecció Civil, Agència de Mediació i Trànsit).
Regidora Delegada de Sanitat. Regidora Delegada de Serveis Socials (engloba departaments de Família i Infància).
Regidora Delegada d’Igualtat.

Emilio M. Obiol Menero

Regidor Delegat de Territori, Patrimoni i Mobilitat Urbana (engloba els departaments d’Urbanisme, Oficina Tècnica i de Gestió Urbanística, Activitats i Disciplina, Llicències, Agència Local de l’Habitatge, Oficina de Patrimoni i Mobilitat Urbana).

Rosario Royo Navarro

Regidora Delegada de Cultura (engloba els departaments de Museus, Memorial Democràtic, Publicacions i Oficina de Festivals i Universitat Popular).
Regidora Delegada de Cementeri.
Regidora Delegada de Reconeixement a les Persones Majors.

Jesús M. Madrigal Ruiz

Regidor Delegat de Serveis Públics i Societat Digital (engloba els departaments de Parcs i Jardins, Obres, Manteniment Urbà i Telecomunicacions, i Termet, així com el seguiment dels contractes de gestió de servei de recollida de residus sòlids i explotació de l’ecoparc, de gestió del servei públic de neteja viària i manteniment de papereres i de gestió del servei de neteja d’edificis, dependències i immobles municipals).

José Ramón Ventura Chalmeta

Regidor Delegat d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient (engloba els departaments de Medi Ambient, Mobilitat Sostenible i Energies Renovables).

Javier Serralvo Guarque

Regidor Delegat d’Esports i Salut.
Regidor Delegat de Comunicació i Portaveu de l’Equip de Govern.

Anna Vicens Vicent

Regidora Delegada de Joventut.
Regidora Delegada d’Administració Local (engloba els departaments de Règim Interior, Governació, Estadística, Contractació i Assessorament en matèria de tramitació jurídic-administrativa).
Regidora Delegada de Transparència.

Noelia Samblás Gurrea

Regidora Delegada de Tradicions (engloba Ermita Mare de Déu de Gràcia). Regidora Delegada d’Innovació Cultural.
Regidora Delegada de Normalització Lingüística. Regidora Delegada de Relacions Institucionals.

Miriam Caravaca Monzó

Regidora Delegada de Participació Ciutadana i Barris.
Regidora Delegada de Proximitat (engloba els departaments de Consum i Atenció a la Ciutadania).
Regidora Delegada de Benestar Animal.

Álvaro Escorihuela Claramonte

Regidor Delegat de Solidaritat, Cooperació i Integració. Regidor Delegat de Recursos Humans.
Regidor Delegat d’Informàtica i TIC’s.

Diego A. Vila Reina

Regidor Delegat de Festes (inclou Festes Patronals i Festes de Calles i Barris).
Regidor Delegat de Comerç (engloba els departaments d’Agència de Desenvolupament Local, Mercats i Formació).
Regidor Delegat de Turisme i Congressos (engloba els departaments de Tourist-Info i Agència Local de Turisme).

Aida Beteta Corvillo

Regidora Delegada d’Educació (inclou Educació de 0-3 anys). Regidora Delegada d’Innovació Esportiva.

Eduardo Pérez Arribas

Regidor Delegat de Ciència, Innovació i Universitats. Regidor Delegat d’Internacionalització i Projectes Europeus. Regidor Delegat d’Arxiu Municipal i Biblioteques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari