Benlloch es reunirà amb representants de l'hostaleria i l'oci per a consensuar mesures de suport

Benlloch es reunirà amb representants de l'hostaleria i l'oci per a consensuar mesures de suport
12/01/2021 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, convocarà a representants del sector de l’hostaleria i l’oci de la ciutat davant la preocupant situació del sector després de les últimes restriccions decretades pel govern autonòmic per a la reducció d’aforaments i horaris, que accentuen els efectes negatius de la pandèmia en aquesta activitat econòmica. El primer edil ha abordat aquest assumpte en la reunió de la Junta de Coordinació de l’equip de govern i ha anunciat que, a més de reunir-se amb representants dels negocis d’hostaleria i oci locals, també convocarà a la taula del Pacte local pel renaixement, formada per representants de tots els grups polítics, per a “consensuar mesures de suport des de l’àmbit local en aquest moment crític per al sector, que se sumarien a les accions que durant els últims mesos hem adoptat, com l’ampliació de terrasses o l’exempció de la taxa per ocupació de via pública, per a intentar pal·liar, en la mesura de les nostres possibilitats, els efectes de la crisi per la covid-19 i fer tot el possible per mantindre un sector que genera riquesa i fa de Vila-real una ciutat diversificada i viva”, ha apuntat l’alcalde.

Benlloch ha assegurat que “des de l’inici de la pandèmia hem estat preocupats per tot el sector comercial, però sens dubte l’hostaleria i l’oci han sigut els més castigats i en aquest moment viuen una situació crítica per les últimes restriccions de la Generalitat per a frenar l’avanç de la pandèmia”. L’alcalde recorda que “la situació econòmica de l’Ajuntament de Vila-real és delicada i hem hagut de prorrogar el pressupost de 2020 per a estudiar l’impacte de noves resolucions i sentències urbanístiques heretades del PP per valor de prop de 12 milions d’euros”. “En aquests moments, estem amb un pressupost prorrogat, que no contempla cap línia d’ajudes, per la qual cosa la nostra prioritat és aprovar com més prompte millor els comptes de 2021”, subratlla el munícipe, al mateix temps que afig que “malgrat que tenim poc marge des del punt de vista econòmic i estem en una situació precària en la qual cada euro és necessari, volem deixar clar el nostre suport al sector i la nostra reivindicació davant la resta d’administracions perquè també s’impliquen”. Per aquest motiu, el full de ruta que ha previst l’alcalde arrancarà amb una reunió amb representants del sector per a conéixer de primera mà la seua situació i les seues necessitats; una trobada que ja està gestionant el regidor d’Economia, Xus Madrigal.

El següent pas serà convocar a la taula del Pacte pel renaixement, de la qual formen part tots els grups municipals, “per a intentar aconseguir algun tipus d’acord o consens sobre possibles mesures de suport des de l’àmbit local”. Així, s’estudiaria, entre altres accions, la possibilitat que les empreses del sector pogueren acollir-se a les bonificacions o exempcions especials que es van incloure en l’ordenança fiscal de l’Impost de Béns immobles (IBI) per a casos excepcionals. “Tot això sempre que no supose un impacte econòmic greu en les arques municipals que poguera posar en perill el manteniment dels serveis públics”, puntualitza Benlloch.

L’Ajuntament de Vila-real va ser un dels primers de la província a autoritzar l’ampliació de terrasses per a facilitar l’activitat de l’hostaleria i l’oci complint amb les mesures de distàncies i aforaments permesos, “una mesura que no ha sigut de fàcil aplicació per l’esforç tant tècnic com de convivència que ha sigut necessari realitzar”, assevera l’alcalde. A més, la ciutat també va ser una de les primeres a eliminar la taxa per ocupació de via pública, una exempció que es mantindrà en 2021, i va ser pionera en intentar modificar la normativa perquè els locals d’oci pogueren adaptar-se a l’activitat de restauració, una mesura que finalment ha sigut possible gràcies a la modificació de la legislació autonòmica.

“Hem fet tot el que hem pogut i ara intentarem també acostar el muscle i consensuar mesures que estiguen al nostre abast perquè no desaparega un sector que aporta molta riquesa a l’economia local i que forma part del nostre model de ciutat viva i diversificada econòmicament”, conclou Benlloch.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari