Benlloch: “Vila-real és hui la capital de la solidaritat a la província gràcies a l'aliança entre Creu Roja i la Cooperativa”

Benlloch: “Vila-real és hui la capital de la solidaritat a la província gràcies a l'aliança entre Creu Roja i la Cooperativa”
07/10/2022 -

L’Ajuntament de L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha agraït en nom de tota la ciutat la col·laboració entre Creu Roja i la Cooperativa Catòlic Agrària per a fer possible que “Vila-real siga hui la capital de la solidaritat a la província” a través del repartiment d’aliments del Programa d’Ajuda Alimentària a les Persones Més Desfavorides (FEAD) la distribució dels quals es realitza des de les instal·lacions de la Cooperativa vila-realenca. Benlloch ha visitat aquestes instal·lacions amb motiu de l’inici de la segona fase del programa en la qual Creu Roja distribuirà a la província un total de 334.407 quilos/litres d’aliments entre 7.695 persones, que se sumen als 180.117 quilos entregats en el primer semestre de l’any.

L’alcalde ha participat en aquesta visita en la qual, a més, Creu Roja ha entregat un reconeixement a la Cooperativa per a agrair els deu anys de col·laboració amb la cessió de les seues dependències per a poder desenvolupar aquest programa d’ajuda humanitària, un període en el qual s’han distribuït més de 7.000 tones d’aliments per tota la província. L’alcalde ha estat acompanyat pel president de la Cooperativa, Juanjo Ortells, el president provincial de Creu Roja, Esteban Fortea, i la cap de la Dependència de l’Àrea d’Agricultura i Pesca de la Subdelegació del Govern, Sara García. Així mateix, també han participat en la visita la presidenta de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Sonia Sánchez, regidors i regidores de la corporació municipal i representants de l’assemblea local de Creu Roja Vila-real.

Benlloch ha assegurat que el reconeixement a la solidaritat de la Cooperativa és “molt merescut” i ha recordat que “en 2011, quan vam arribar a l’Alcaldia, en plena crisi econòmica, Creu Roja ens va traslladar les seues dificultats per a continuar costejant el lloguer dels locals en els quals emmagatzemaven aquests aliments, i immediatament vam buscar una solució cedint el llavors Casal de Festes”. Un any després, en 2012, la Cooperativa Catòlic Agrària de Vila-real va oferir les seues instal·lacions de manera gratuïta per a poder dur a terme aquest programa de distribució d’aliments i es va iniciar una col·laboració entre totes dues entitats que s’ha prolongat durant deu anys i que “demostra que quan treballem tots junts, les coses ixen millor”, ha asseverat Benlloch. L’alcalde ha incidit en el fet que aquesta cessió de les instal·lacions “ha permés que Creu Roja puga destinar els seus fons a ajudar a les persones que més el necessiten” i en aquest sentit ha recordat que l’Ajuntament de Vila-real també ha cedit les instal·lacions de l’edifici de l’antiga estació de la Panderola per a la nova seu de l’assemblea local. “Estem ja a punt d’inaugurar aquesta nova seu, una infraestructura que era molt necessària, i en la qual l’Ajuntament ha invertit 300.000 euros en un moment de moltes dificultats, però que permetrà que Creu Roja puga desenvolupar millor la seua gran labor social i humanitària”, incideix Benlloch.

“Hui Vila-real és la capital de la província en solidaritat, perquè des d’ací es repartiran aliments per a tota la província, la qual cosa demostra que no ens oblidem dels qui més ho necessiten”, ha assegurat l’alcalde, qui ha recordat que la Cooperativa i Creu Roja són “dues de les entitats més importants de l’aliança social que Vila-real ha construït, a través de 64 convenis als quals l’Ajuntament destina quasi tres milions d’euros”. Sobre aquest tema ha recordat que, a més de Creu Roja, altres tres entitats socials de la ciutat –Càritas, Sant Vicent de Paül i Joventut Antoniana- “ens ajuden, en col·laboració amb els Serveis Socials, a cuidar a més de 2.000 famílies”, per la qual cosa també els ha agraït el seu treball.

Per part seua, el president de la Cooperativa, Juanjo Ortells, ha manifestat la satisfacció de l’entitat per col·laborar amb Creu Roja per a fer possible el repartiment d’aliments. “Ens sentim molt orgullosos de poder ajudar a tota la província i agraïm el treball de Creu Roja, especialment dels prop de 200 voluntaris, perquè sense ells, l’ajuda no podria arribar als qui més el necessiten”. El president provincial de Creu Roja, Esteban Fortea, ha explicat que el programa FEAD “contribueix a pal·liar una de les pitjors formes de pobresa” i ha entregat una placa en reconeixement a la Cooperativa per aquests deu anys de col·laboració, en els quals s’han repartit un total de 7.265 tones d’aliments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari