La bonificació del 95% de l’IBI per a pal·liar els efectes de la covid-19 a Vila-real supera ja els 300 negocis

La bonificació del 95% de l’IBI per a pal·liar els efectes de la covid-19 a Vila-real supera ja els 300 negocis
29/05/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real aprovarà la setmana que ve una última relació de beneficiaris de la bonificació del 95% de l’IBI, com a mesura extraordinària per a pal·liar els efectes de la covid-19 en l’economia local. Amb aquesta relació, d’11 nous establiments, la xifra de negocis que s’han vist beneficiats d’aquesta mesura arriba ja als 303 locals i s’apropa als 350.000 euros.

“En la Comissió Informativa d’Hisenda hem aprovat una última relació de beneficiaris de la bonificació extraordinària i ja només quedaran per resoldre 13 sol·licituds de totes les que es van presentar”, explica el president de la comissió, el tinent d’alcalde Xus Madrigal. En el cas d’aquests 13 expedients, com que el padró de l’IBI ja està tancat, rebran el rebut a casa. “Tot i això, els propietaris han de saber que, en el cas que els expedients es resolguen favorablement, se’ls retornaran els diners dels rebuts”, puntualitza Madrigal. El regidor recorda que la bonificació del 95% de l’IBI als negocis comercials, d’hostaleria i serveis és una mesura consensuada amb la resta de grups polítics en la mesa del Pacte local pel renaixement.

La bonificació especial del 95% de l’IBI per als negocis locals afectats per la covid-19 forma part de les accions impulsades per l’Ajuntament de Vila-real per a ajudar les empreses i autònoms locals a fer front a les repercussions de la crisi sanitària en l’economia local. “Aquesta mesura és única i pionera en Vila-real, i ha estat possible gràcies a què vam preveure en l’Ordenança fiscal de l’IBI la possibilitat d’aplicar bonificacions de fins al 95% en els immobles en els quals es desenvolupen activitats econòmiques declarades pel Ple com a activitats d’especial interés o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històriques, artístiques o de foment de l’ocupació que justifiquen tal declaració.

La bonificació de l’IBI se suma a altres mesures de suport a l’economia local com la línia d’ajudes directes als locals d’oci nocturn per valor de 50.000 euros; l’exoneració de la taxa per ocupació de la via pública, que ha suposat al consistori deixar d’ingressar 360.000 euros en dos exercicis; els 500.000 euros consignats el 2020 i 2021 per al Pacte local pel renaixement o els 620.000 euros destinats a activitats de dinamització econòmica com la Fira de Nadal o Vila-real Renaix, tots dos amb companyies i grups locals. Aquestes accions, unides als 1,2 milions del Pla Resistir per als sectors més afectats per la pandèmia, eleven l’esforç econòmic en la lluita anticovid fins als 3,6 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari