Vila-real aprova un calendari fiscal flexible per a 2022

arxiu

Vila-real aprova un calendari fiscal flexible per a 2022
28/01/2022 -

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat aquesta setmana el calendari fiscal de l’exercici 2022, un instrument de planificació dels ingressos que manté enguany la “sensibilitat especial” amb la situació econòmica per a facilitar a la ciutadania la flexibilitat en els pagaments i ajudar-los a fer front a les seues obligacions tributàries. El fraccionament en cinc mensualitats de la contribució o la possibilitat d’acollir-se a plans de pagament personals en casos específics són algunes de les mesures de flexibilització que aplica el consistori vila-realenc, a més de l’exoneració del pagament per ocupació de via pública (terrasses i mercats ambulants, entre altres) o el sistema de bonificacions que contempla l’ordenança de l’IBI per a afavorir la dinamització i diversificació de l’economia.

La situació econòmica de les famílies i empreses vila-realenques continua sent delicada, a conseqüència de la crisi de la covid, i per això hem decidit continuar mantenint enguany una sèrie de mesures de flexibilitat en els pagaments, a més de l’exoneració d’algunes taxes com la de terrasses, que mantenim suspesa de moment, o la d’activitats, que hem eliminat recentment”, detalla l’alcalde de Vila-real, José Benlloch. En la mateixa línia, el responsable d’Hisenda recorda: “Ens agradaria ser fins i tot més sensibles i poder ampliar el fraccionament o aplicar altres mesures, però la situació econòmica municipal, fonamentalment derivada de l’urbanisme i el deute heretats del Partit Popular, ho fa completament inviable, si volem continuar prestant i millorant la qualitat dels serveis a la ciutadania”. “Amb un gran esforç per al departament de gestió tributària, mantenim un any més el fraccionament de la contribució en cinc quotes iguals, una mesura que permet un cert alleujament a les famílies i empreses en el pagament dels seus impostos al mateix temps que garanteix la liquiditat necessària per a continuar fent front als pagaments municipals, que, amb un altre tipus de mesures seria impossible en les actuals circumstàncies econòmiques de l’Ajuntament”, agrega.

A més del fraccionament en cinc quotes, l’ordenança fiscal manté altres mesures d’incentiu a l’economia, com la bonificació del 95% de l’IBI als immobles d’organismes d’investigació i universitats, la bonificació del 50% per als immobles destinats a lloguer d’habitatge, sempre que el preu no supere els límits establits per la norma municipal; o una reducció del 95% per als immobles subjectes a activitats econòmiques declarades d’especial interés que decidisca el Ple municipal -mesura pionera incorporada per l’Ajuntament de Vila-real que va permetre l’any passat bonificar l’IBI als locals on se situen negocis afectats per la pandèmia-. Aquestes mesures se sumen a altres accions de suport a les empreses, com l’exoneració de la taxa de terrasses, per la qual l’Ajuntament ha deixat d’ingressar ja 360.000 euros i que segueix vigent en aquests moments, o l’eliminació de la taxa d’activitats, que suposa uns 40.000 euros anuals.

Després de l’aprovació en Junta de Govern, el calendari fiscal serà el següent:

• Del 25 de març al 25 de maig: Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica i taxa de guals

• De l’1 de juny al 15 de setembre: Impost sobre Béns immobles de Naturalesa Urbana, IBI Rústica i Impost sobre Béns immobles de Característiques Especials.

• Del 23 de setembre al 25 de novembre: Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE)

En el cas de la contribució d’urbana, aquelles famílies que vulguen acollir-se al pagament fraccionat en cinc mensualitats hauran de tramitar la sol·licitud abans del 31 de març, si no estan acollits ja a aquesta mesura. En aquests casos, els rebuts han d’estar domiciliats i es cobraran l’1 de juny, l’1 de juliol, el 2 d’agost, l’1 de setembre i el 3 d’octubre. Les contribucions no fraccionades el pagament de les quals estiga domiciliat es cobraran el 5 de juliol. Els rebuts domiciliats de l’impost de vehicles i guals es passaran el 25 de març i els corresponents a l’IAE, el 5 d’octubre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari