La campanya de Vila-real per a controlar l'ús del cinturó acaba amb 51 sancions

La campanya de Vila-real per a controlar l'ús del cinturó acaba amb 51 sancions
11/10/2019 -

La campanya que la Policia Local ha desenvolupat durant la primera setmana d’octubre per al control de l’ús del cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil entre els conductors de la ciutat s’ha saldat amb un total de 51 denúncies.

Segons les dades facilitades per la Unitat de Trànsit de la Policia Local, s’han inspeccionat 398 vehicles durant els set dies que ha durat la campanya, entre el 30 de setembre i el 6 d’octubre, i en 37 dels casos, el conductor no portava el cinturó de seguretat, la qual cosa suposa un 9,2% dels casos. Quant als passatgers que viatjaven en seients davanters, dels 43 acompanyants inspeccionats, 4 d’ells han sigut sancionats per no utilitzar correctament el sistema de retenció. Respecte als passatgers en seients posteriors, dels 15 controls realitzats, pràcticament la meitat, 7, també han acabat en multa per no portar el cinturó de seguretat.

La campanya de la Policia Local també ha incidit en el correcte ús dels sistemes de retenció infantil. Així, s’han realitzat un total de 29 controls, que s’han saldat amb tres multes per no complir la normativa d’aquesta mena de sistemes de retenció en els seients posteriors. “El cinturó de seguretat i els sistemes de retenció infantil són una assegurança de vida. Els estudis demostren que l’ús del cinturó redueix un 50% el risc de mort en accident, així com el risc de lesions. No obstant això, no portar posat el cinturó constitueix encara la segona causa d’infracció al volant (11%), per darrere de l’excés de velocitat”, recorda la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari