Càritas Diocesana inicia el centre d'inclusió que multiplicarà els recursos per a l'atenció a persones sense llar a Vila-real

Càritas Diocesana inicia el centre d'inclusió que multiplicarà els recursos per a l'atenció a persones sense llar a Vila-real
12/02/2021 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha assistit hui al costat del bisbe de la Diòcesi de Segorbe-Castelló, Casimiro López Llorente, i el director de Càritas Diocesana, Juan Manuel Aragonés, a la col·locació de la primera pedra del nou centre d’inclusió social per a persones sense llar de Càritas Diocesana que es construirà en l’antic solar de l’església dels Sants Evangelistes, al carrer Sant Mateu. Amb una inversió de prop de 2 milions d’euros, dels quals l’Ajuntament de Vila-real aportarà 300.000 euros, es tracta d’un dels projectes més importants dels últims anys per al bisbat i suposarà la construcció d’un edifici de 1.700 metres quadrats que substituirà a l’antic alberg de transeünts de El Pati, demolit en 2017 per deficiències estructurals en l’edifici, a més de dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes.

L’alcalde de Vila-real ha assegurat que “hui és un dia molt important perquè continua una història d’èxit que va iniciar un grup de voluntaris en 1992 amb un projecte del qual ens sentim orgullosos com és la Fundació Tots Units i el projecte El Pati per a persones sense llar”. Benlloch ha defensat la participació municipal en aquesta inversió perquè “no podem entendre la història de la nostra ciutat sense la realitat de l’Església i ací es construirà una nova capella dels Sants Evangelistes, al costat d’un edifici per a atendre les persones sense llar i espai per a la parròquia”. A més, ha remarcat que aquest nou centre suposa “ampliar els serveis dels quals disposarà la nostra ciutat i multiplicarà les possibilitats per a atendre les persones més necessitades”. L’alcalde també ha recalcat que la construcció de dependències parroquials “beneficiarà al desenvolupament del barri, com un projecte motor per a generar progrés i igualtat d’oportunitats”.

El bisbe, Casimiro López Llorente, ha destacat la labor de Càritas Diocesana i ha assegurat que la inversió de 2 milions d’euros té una vocació de servei, per a donar resposta al projecte de El Pati i a la parròquia dels Sants Evangelistes. Per part seua, el director de Càritas Diocesana, Juan Manuel Aragonés, ha mostrat el seu agraïment “en nom de totes les persones de El Pati i totes les persones sense llar i de greu exclusió social que són les que es beneficiaran d’aquest centre quan estiga construït”.

L’immoble albergarà tres serveis: el centre d’inclusió i acompanyament per a persones sense llar de Càritas Diocesana; una capella amb capacitat per a un centenar de persones i dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes. Un dels principals aspectes del projecte és que permetrà ampliar la capacitat de l’alberg per a persones sense llar, que passarà de les 9 habitacions de l’anterior edifici, en les quals es podia allotjar a 13 persones, a un total de 18 habitacions dobles, amb el que es triplica la capacitat fins a les 36 persones. L’antic centre El Pati, impulsat en els anys 90 pel bisbe Josep María Cases arran de la creació de la Fundació Tots Units, va haver de demolir-se en 2017 per problemes estructurals.

Durant aquest temps, Càritas Diocesana ha continuat prestant el servei en dos pisos de Càritas interparroquial de Vila-real, amb capacitat per a 9 persones, que han pogut rebre acompanyament en el procés d’eixir del carrer i integrar-se en la vida ordinària, descobrint les seues pròpies capacitats i possibilitats. Amb tot, des del bisbat i Càritas Diocesana, conscients de les necessitats actuals, destaquen la importància de comptar amb centre de promoció social més ampli i que permeta una atenció integral per a la inserció d’aquestes persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari