El Centre de Tecnificació Esportiva de Vila-real rep els primers pacients amb coronavirus

Es tracta de pacients amb símptomes lleus del COVID-19 traslladats des de l’Hsopital de La Plana, també a Vila-real

El Centre de Tecnificació Esportiva de Vila-real rep els primers pacients amb coronavirus

El Centre de Tecnificació Esportiva de Vila-real ja ha començat a funcionar com a instal·lació de suport a la xarxa sanitària de la Comunitat Valenciana. Així ho ha confirmat aquest matí la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la roda de premsa diària d’actualització sobre l’impacte del coronavirus a Castelló, València i Alacant.

Es tracta d’una unitat “de cures mínimes” per a pacients lleus que fins ara es trobaven a l’Hospital de la Plana i els primers trasllats van començar ahir a la vesprada, després de prendre’s aquesta decisió des de la Conselleria de Sanitat. Ahir mateix, l’Ajuntament de Vila-real va informar que estava tot llest per a iniciar el seu ús sanitari.

Segons ha detallat Barceló, aquest espai compta amb 36 habitacions individuals i s’ha equipat amb professionals sanitaris, així com de material, per a fer el correcte seguiment d’aquests pacients que presenten simptomatologia lleu del COVID-19.

En aquest sentit, la consellera ha destacat que la derivació d’eixos pacients des de l’Hospital de la Plana fins a Vila-real “es deu a criteris clínics de levitat” i té com a objectiu reservar per als pacients que tinguen símptomes més greus i, per tant, necessiten una major atenció i instal·lacions adequades a les seues necessitats.

L’alcalde, José Benlloch, ha explicat que “Vila-real és, en aquests moments, una de les ciutats millor preparades i dotades en l’àmbit de les comunicacions de la Comunitat, circumstància que ens ha valgut el reconeixement de la Generalitat i la possibilitat de cedir ara aquest recinte que compta amb una infraestructura potent i capacitat suficient perquè la Conselleria de Sanitat puga fer ús de tota la seua intranet i flux de dades amb les màximes garanties”.

D’altra banda, la consellera ha destacat que el trasllat de més persones contagiades pel virus cap al complex socioesportiu “Penyeta Roja” de la Diputació de Castelló es farà quan siga necessari, és a dir, quan puga haver-hi una “saturació”.

Malgrat aquest trasllat de persones, la responsable de sanitat ha volgut llançar un missatge de calma i ha assenyalat que hi ha un comité d’UCI que distribueix els recursos d’aquestes unitats i que hi ha capacitat per a atendre als qui el necessiten. Ha reiterat, en aquest sentit, que no pot facilitar informació concreta sobre els hospitals castellonencs perquè la seua gestió és “global”.

“El repunt que tenim de Castelló és molt xicotet i diferenciat de la resta de les províncies”, ha declarat Barceló. I és que els casos de contagis i morts de la província castellonenca -412 i 19, respectivament- es troben molt per davall de València – 2.027 i 88 morts- i Alacant -1.093 contagis i 91 defuncions-. En total, fins hui divendres, hi ha 3.532 resultats positius per COVID-19 i 198 morts.

Respecte a quan podria produir-se el pic de contagis en el cas de la Comunitat Valenciana, Barceló ha reiterat que es desconeix la projecció de la pandèmia i que se segueixen les previsions del Ministeri de Sanitat, que ha anunciat que podria produir-se aquest cap de setmana, encara que “no necessàriament ha d’ocórrer el mateix ací ni se sap quant podria durar aqueix pic ni quan descendirien els casos”.

El Centre de Tecnificació Esportiva va ser inaugurat l’any 2011 i compta amb una residència de 37 habitacions, a més d’aules i altres espais comuns, pavelló poliesportiu i piscina. La connexió de xarxa de la Generalitat s’ha establit a través de dos punts, l’Ajuntament i la Policia Local, per a garantir el subministrament si algun dels dos fallara.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari