Vila-real precinta parcs i zones d'esbarjo i demana responsabilitat social

Vila-real precinta parcs i zones d'esbarjo i demana responsabilitat social
14/03/2020 -

La Policia Local de Vila-real ha procedit hui a precintar parcs, zones de joc infantils i àrees d’esbarjo o esportives a l’aire lliure de la ciutat amb l’objectiu de garantir el compliment de les mesures excepcionals per tal d’impedir la concentració de persones en espais públics i frenar l’avanç de l’epidèmia de coronavirus.
L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha tornat a realitzar una crida a la col·laboració i la responsabilitat per part dels veïns i veïnes per a acatar aquestes mesures excepcionals perquè “només si tots i totes posem de la nostra part i complim amb les restriccions que, per recomanació de les autoritats sanitàries, han sigut adoptades podrem superar aquesta situació i minimitzar les conseqüències que aquesta crisi sanitària pel covid-19 pot tindre per a la salut pública”.

“La ciutadania de Vila-real ja ha donat mostres del seu sentit de la responsabilitat durant els últims dies acceptant amb serenitat i comprensió les mesures que, de manera progressiva, hem anat implementant per part de les autoritats competents”, ha assenyalat Benlloch, qui ha afegit que “ara, és necessari fer un pas més en el nivell de restriccions per a això demanem també la col·laboració ciutadana”.

Així, la Policia Local ha procedit al tancament de parcs i zones de joc infantils, a més d’àrees d’esbarjo o esportives a l’aire lliure com les situades en el paratge del Termet o la Ciutat Esportiva Municipal. L’objectiu és evitar la concentració de persones en aquests espais i advertir a la ciutadania de la necessitat de limitar els seus moviments per a reduir el risc d’expansió de l’epidèmia. Aquesta mesura s’uneix a les acordades per la taula de coordinació per a la gestió de la crisi sanitària pel covid-19, constituïda aquest passat dijous, com el tancament de les instal·lacions esportives, culturals i socials de l’Ajuntament i la suspensió d’activitats, tant municipals com de caràcter privat, en instal·lacions municipals fins al 14 d’abril. Tot això, sense perjudici de les resolucions tant del govern autonòmic com central, que afecten el tancament d’establiments d’oci i restauració i un altre tipus d’instal·lacions com a centres de majors o centres assistencials.

En l’àmbit dels serveis públics, l’Ajuntament ha procedit a sol·licitar a totes les empreses concessionàries que presten serveis municipals que comuniquen al consistori els plans de prevenció i seguretat així com de serveis mínims per a garantir la correcta prestació de serveis bàsics a la ciutadania en cas d’una major expansió de l’epidèmia. De la mateixa manera, tots els departaments de l’Ajuntament han sigut requerits per a elaborar un pla de serveis mínims per si fóra necessari adoptar mesures a nivell laboral en el propi consistori.

Quant al transport urbà gratuït, s’ha instat a l’empresa concessionària de l’autobús urbà a reforçar la neteja dels vehicles i s’ha procedit a la instal·lació de dispensadors de desinfectant de mans per a l’ús dels passatgers.

D’altra banda, aquest dissabte estava prevista la celebració del mercat ambulant setmanal, encara que finalment només han muntat els seus llocs els venedors de fruita i verdura, en l’avinguda Cardenal Tarancón, mentre que els llocs que habitualment se situen en les places Major, Bayarri i el Raval del Carme han optat per suspendre la seua activitat, atesa la situació excepcional. Des de la Regidoria d’Economia confirmen a més que el mercat d’antiguitats d’aquest diumenge en la plaça del Llaurador tampoc se celebrarà.

Cal assenyalar que, a fi de mantindre a la ciutadania informada en tot moment de les decisions tant municipals com d’un altre àmbit relacionades amb la crisi sanitària del covid-19, l’Ajuntament de Vila-real ha habilitat un apartat d’informació en la web municipal on és possible consultar tota la documentació d’interés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari