La comèdia ‘Julieteta’ fa doblet en el podi de Cineculpable 2020 com a Millor Curtmetratge i Millor Interpretació Femenina

El Premi Manuel Vila-real al Millor Curt Provincial és per a l’obra d’animació ‘Ivet i Michuco’

La comèdia ‘Julieteta’ fa doblet en el podi de Cineculpable 2020 com a Millor Curtmetratge i Millor Interpretació Femenina
27/11/2020 -

El palmarés de la 23a edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-real Cineculpable ja està complet. El certamen ha anunciat aquest divendres els 7 curtmetratges ‘culpables’ que s’emporten a casa les emblemàtiques manilles, símbol de la cita cinematogràfica, que clausura així una edició atípica marcada per la resistència cultural i el desig de mantenir viu el cinema –i plens els patis de butaques- malgrat tot. Un repte que ha comptat enguany amb un suport femení per partida doble: el de la ‘Culpable 2020’, l’actriu Yassmine Othman com a padrina, i el de la il·lustradora castellonenca Balma Peris, autora del cartell.

Julieteta, la comèdia que signen Alexandre De Vega i Álvaro Moriano, ha fet doblet en aquest 2020 després d’alçar-se amb el premi al Millor Curtmetratge i Millor Interpretació Femenina per a Helena Lanza. Ella, la millor actriu d’aquest Cineculpable 2020, dóna vida a una altra actriu ‘en construcció’, Julia. La seua carrera es veu bombardejada per les seues pròpies pors, els seus complexos i la seua família, als qui planta cara amb una rocambolesca i shakesperiana posada en escena.

El públic, que ha recolzat les quatre sessions de projeccions presencials en l’Auditori de Vila-real, ha avalat amb el seu vot telemàtic via codi QR a Migrants. Un drama sobre migracions, en format animació, que segella l’equip francés integrat per Hugo Caby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak, Lucas Lermytte i Zoé Devise i que protagonitzen dos óssos polars obligats a l’exili a causa de l’efecte del canvi climàtic.

Néstor Ruiz és ja el director més ‘culpable’. One 2 One, la seua proposta en format thriller, li ha fet mereixedor de les manilles a Millor Direcció. One 2 One gira entorn de Flavio León: un prestigiós cineasta aclamat internacionalment que, amb motiu de l’estrena de la seua última pel·lícula, Luz y Oscuridad, i la imminent celebració dels Premis del Cinema Europeu, accedeix a una entrevista One2one on la seua entrevistadora, Andrea, repassarà la seua carrera, la seua vida i intentarà conéixer al Flavio més personal. Amb les seues llums i les seues ombres.

L’animació s’obri pas de nou en el palmarés del festival i projecta a Ivet y Michuco, d’Ignacio Meneu, al podi de Cineculpable com a Millor Curtmetratge Provincial guardonat amb el Premi Manuel Villarreal. L’obra narra la història d’una xiqueta de 6 anys somiadora i amb una imaginació desbordant molt unida al seu gat de peluix. La Millor Interpretació Masculina és per a Abdelatif Hwidar per Dos Mundos, un drama de temàtica adolescent i racisme dirigit per Iván Fernández De Córdoba que suma al seu repartiment al vila-realenc Sergio Caballero.

El palmarés 2020 el tanca Els que callen (Millor Curt en Valencià). Sota la direcció d’Albert Folk, aquests 18 minuts de suspens concentrat que li han valgut ja una preselecció als Goya 2021 al Millor Curtmetratge Documental, aborda la història d’una advocada amb una vida personal complicada que rep l’encàrrec de defensar a un dels acusats de l’anomenat ‘Crim del caixer’, en el qual tres joves van cremar a una dona sense sostre.

PALMARÉS CINECULPABLE 2020:
>Premi Millor Curtmetratge Secció Oficial (3.000 €): ‘Julieteta’ d’Alexandre De Vega i Álvaro Moriano
>Premi ‘Manuel Villarreal’ al Millor Curt Provincial (1.500 €): ‘Ivet y Michuco’ d’Ignacio Meneu
>Millor Direcció (600 €): Néstor Ruiz per ‘One 2 One’
>Millor Interpretació Masculina (600 €): Abdelatif Hwidar per ‘Dos Mundos’
>Millor Interpretació Femenina (600 €): Helena Lanza per ‘Julieteta’
>Premi del Públic (900 €): ‘Migrants’, d’Hugo Caby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak, Lucas Lermytte i Zoé Devise.
>Millor Curt en Valencià (600 €): ‘Els que callen’, d’Albert Folk.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari