La comissió de convivència entre veïns i penyes estudia els casals per a avançar cap a una nova regulació

La comissió de convivència entre veïns i penyes estudia els casals per a avançar cap a una nova regulació
28/02/2020 -

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha presentat el resultat de l’estudi realitzat per a radiografiar la realitat dels casals de festes a través de la Comissió Informativa Especial per a la Regulació de la Normativa de Convivència amb les Penyes. La regidora ha presentat l’anàlisi i diagnòstic que s’ha realitzat en base en l’estudi de queixes registrades per la Policia Local i ha constatat la problemàtica per les molèsties fora de les dues setmanes festives (maig i setembre) per part d’aquelles penyes que utilitzen els seues casals com a llocs de reunió durant tot l’any.

“A principis de 2019 creem la comissió i, encara que vam tindre pocs mesos per a treballar abans de les eleccions, sí que acordem una sèrie de mesures més immediates, a petició també de la ciutadania, com el reforç de la neteja, la campanya per a recordar a les penyes l’obligatorietat d’inscriure’s en el registre de casals o el missatge per a demanar més responsabilitat tant a penyistes com a propietaris de locals”, ha recordat Gómez. Amb l’adopció d’aquestes mesures, “vam veure que en les festes de Sant Pasqual, el mes de maig de 2019, es van reduir les queixes, passant de 50 queixes i 20 denúncies al maig de 2018 a 28 queixes i una denúncia al maig de 2019”, ha detallat la regidora, qui ha reconegut que, no obstant això, “ens trobem que en les festes de la Mare de Déu de Gràcia del passat any van tornar a repuntar de 46 queixes i 9 denúncies al setembre de 2018 a 63 queixes i 8 denúncies al setembre de 2019”.

Així mateix, l’anàlisi de dades ha constatat, segons Gómez, que “la ciutadania no es queixa tant per les molèsties durant les dues setmanes festives de l’any, i cal agrair la paciència i comprensió dels veïns i veïnes durant aqueixos dies, sinó que el problema s’agreuja fora de les festes patronals pels casals que s’utilitzen durant la resta de l’any com a espai de reunió sobretot en cap de setmana”.

La regidora ha explicat que en 2018 es van registrar 173 queixes per molèsties dels casals fora de les festes i es van interposar 23 denúncies; en 2019 les queixes fora de festes van ser 110 i es van interposar 21 denúncies. A més, ha subratllat que sobre la base de les dades facilitades per la Policia Local, s’evidencia que “en la zona centre de la ciutat es concentren gran part de les queixes durant les festes però la resta de l’any també es registra una quantitat important”.

Finalment, Silvia Gómez ha avançat que la comissió, que està formada per representants dels grups polítics, ha escoltat ja als representants de la Junta de Festes i de la Comissió de Penyes, i en la pròxima sessió, que se celebrarà el 3 de març, comptarà amb representants de les associacions veïnals com a convidats. Amb el diagnòstic realitzat sobre la base dels informes tècnics, i després de recaptar aquestes aportacions, la comissió decidirà les possibles mesures de cara a les pròximes festes de maig, ha conclòs la regidora.

Més informació

1 Comentari

  1. Bananaprint
    Bananaprint març 03, 11:37

    El futuro de las peñas pasa por la convivencia entre peñistas y vecinos. Aunque es difícil controlar a una gran cantidad de gente, desde las peñas se debe instar a la moderación y al respeto, como se ha visto en anteriores ocasiones.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari