La música de Beethoven protagonitzarà el concert de Nadal a Vila-real

El concert posarà el fermall d’or del primer Festival d’Òpera de Vila-real, el proper 26 de desembre

La música de Beethoven protagonitzarà el concert de Nadal a Vila-real
20/12/2019 -

La música de Beethoven serà la protagonista de la segona edició del concert de Nadal que tancarà en gran el primer Festival d’Òpera de Vila-real el pròxim 26 de desembre. La regidora de Cultura, Rosario Royo, acompanyada del pianista Héctor Chabrera, de Crea Escena, la presidenta de la Coral Sant Jaume, Mª Amparo Peña, la directora del Cor Tutte Voci, Ieva Lavrinovich, i el rector de l’Arxiprestal Sant Jaume, Javier Aparici, han presentat la programació d’aquest concert de Nadal, que compta a més amb el patrocini de la Fundació José Soriano Ramos i la Fundació Caixa Rural Vila-real, representades en aquest acte per Gracia Segarra i Josep Ramos, respectivament.

El concert de Nadal tindrà lloc de nou a l’església Arxiprestal Sant Jaume, el 26 de desembre a les 20 hores, amb entrada gratuïta, en una edició especial, en la qual es realitzarà una versió clàssica de la Missa en do major, Op.86, del gran compositor Ludwig van Beethoven. “Per a l’Ajuntament de Vila-real és un honor poder continuar donant suport a aquest projecte, perquè sabem de la importància de la música a la nostra ciutat, i confiem que aquest concert serà una tradició cultural de molts anys”, ha afirmat la regidora.

Un espectacle simfònic, que tanca el Festival d’Òpera d’enguany, i que compta amb la participació de trenta músics, per part de l’orquestra Arte Creare, i l’especial protagonisme de la soprano Ximena Agurto, la mezzosoprano Joana Thomé, el tenor Jorge Franco i el baríton Juan Felipe Durà, tot sota la direcció musical de Josep Gil. “Es tracta d’un concert de primer nivell, i li donem molta importància perquè Vila-real necessitava un concert com aquest, que totes les famílies puguen gaudir-lo”, ha afegit l’Héctor Chabrera, de Crea Escena, entitat organitzadora de l’esdeveniment.

La principal novetat d’enguany és la col·laboració del Cor Tutte Voci i la Coral Sant Jaume, una fusió de 50 cantants que potenciarà els tons intimistes i les explosions sonores de la interpretació musical. “Per a nosaltres ha sigut molt important poder participar en aquest concert, i esperem poder transmetre al públic tot l’afecte que hem posat en aquest projecte”, ha afirmat Mª Amparo Peña, presidenta de la Coral Sant Jaume.

El concert, d’entrada gratuïta, s’iniciarà amb l’obertura Les Hèbrides, del compositor Felix Mendelssohn, i donarà pas a la peça principal del recital. “Es tracta d’una missa d’estil clàssic i molt difícil a nivell tècnic, amb intervencions orquestrals i línies solistes, on el cor juga un paper important i hem hagut de treballar molt per a arribar a aquest nivell”, ha conclòs la directora del Cor Tutte Voci, Ieva Luvrinovich.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari