La Fundació de Sant Pasqual encara 2021 per a continuar avançant en la consolidació de l'entorn i la promoció de la figura del patró de Vila-real

La Fundació de Sant Pasqual encara 2021 per a continuar avançant en la consolidació de l'entorn i la promoció de la figura del patró de Vila-real
18/12/2020 -

L’alcalde de Vila-real i president de la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, José Benlloch, ha presidit aquest matí el Patronat de la Fundació, que ha comptat amb la participació del president de la Diputació, José Martí. Entre altres qüestions, el Patronat ha aprovat el pla d’actuació de l’any 2021, que se centrarà en els programes de visites guiades, amb la integració de la sala de recepció, rehabilitada recentment, en el conjunt i a continuar avançant en la consolidació i adequació de l’entorn. Per a això, la Fundació comptarà amb un pressupost de 30.000 euros.

“Malgrat la situació per la pandèmia de la covid-19, podem dir que, en 2020, la Fundació de Sant Pasqual ha complit els seus objectius. Tenim molts projectes i idees en marxa per a continuar promovent el coneixement i l’estima de la figura de Sant Pasqual a tot el món”, valora Benlloch, qui ha volgut agrair als membres del patronat -Fundació Caixa Rural Vila-real, l’Associació Amics del Pouet del Sant, el bisbat, les mares clarisses i la Diputació-, així com a la Fundació José Gómez Mata, el seu compromís amb l’entitat. “Entre tots, hem donat en els últims anys passos importants per a posar en rellevància la figura de Sant Pasqual, sens dubte un dels principals recursos patrimonials, espirituals i culturals de Vila-real i la província”, assenyala Benlloch, qui ha incidit en el paper de l’entitat per a consolidar la basílica i el seu entorn com una oportunitat per a la ciutat i una referència en l’àmbit del turisme religiós. Entre altres qüestions, l’alcalde ha destacat l’adequació del centre de recepció de visitants, finançat per la Diputació, o les inversions de més de 300.000 euros per a la millora de l’entorn, amb actuacions com les portes exteriors o el nàrtex de la basílica.

El president de la Diputació, José Martí, ha tornat a transmetre als membres del Patronat “el nostre absolut suport als projectes centrats en posar en valor la basílica, que és un dels grans símbols de Vila-real i de la província”. Martí, en aquesta línia, ha avalat el pla d’actuació per a 2021, “que ens han de servir per a assentar el potencial religiós, turístic i cultural del temple i el seu entorn”.

Per al pròxim exercici, la Fundació comptarà amb una aportació de 15.000 euros de l’Ajuntament de Vila-real. La Diputació, per part seua, destinarà altres 10.000 euros als objectius de l’entitat en 2021.

Els membres del patronat han visitat a més els naixements que s’exposen durant aquestes dates nadalenques en diferents estades del convent i basílica de sant Pasqual i que han sigut elaborats per Ricardo Carbó, Ramón Bellmunt i Manuel Ventura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari