Altres dues sentències urbanístiques de 1,4 milions posen de nou en escac les finances de l'Ajuntament de Vila-real

arxiu

Altres dues sentències urbanístiques de 1,4 milions posen de nou en escac les finances de l'Ajuntament de Vila-real
09/06/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real afronta un altre pagament milionari a conseqüència de la gestió urbanística de l’etapa del Partit Popular. Dues noves sentències judicials, per cessions de solars en els anys 1999 i 2010, abans de l’arribada a l’Alcaldia de l’actual equip de govern, obliguen el consistori a abonar prop d’1,4 milions d’euros, “que se sumen als més de 32 milions d’euros que des de 2011 han costat els empastres del PP a tots els vila-realencs”, recorda l’alcalde, José Benlloch. El primer edil reconeix que aquesta nova ‘maçada’ urbanística posa en escac els comptes municipals de 2021. En concret, els pagaments corresponen a la cessió de solars per l’obertura de l’avinguda Portugal així com per a la urbanització del jardí de Jaume I. Les dues resolucions del Tribunal Suprem, que han arribat en els últims dies a l’Ajuntament, aboquen a l’equip de govern a buscar liquiditat, ja que el pagament d’aquestes sentències no estava previst en el pressupost de 2021.

Una de les sentències correspon a la cessió de solars per a l’obertura de l’avinguda Portugal, aprovada en 1999. Els propietaris sol·licitaven 2.615.812 euros mentre que el Tribunal Suprem ha rebaixat la valoració i ha dictat que l’Ajuntament ha de pagar per aquest terreny 1.071.191 euros. El consistori ja va abonar en el seu moment una part, però ara encara haurà de desemborsar 991.114 euros. D’altra banda, la segona sentència judicial es refereix a un solar del jardí de Jaume I cedit en 2010. Els propietaris exigien al consistori el pagament de 924.297 euros, però el Tribunal Suprem ha rebaixat aquesta quantitat fins als 790.712 euros. Descomptant la part ja saldada per l’Ajuntament, ara la quantitat a pagar ascendeix a 395.521 euros. En total, els pagaments a conseqüència de les dues sentències sumen 1.386.635 euros.

“Una vegada més la gestió del passat i els empastres urbanístics que el PP ens va deixar en herència ens llastren i demostren que no sols hem de gestionar el present i preparar el futur, sinó que el degoteig constant de sentències per l’urbanisme a cost zero que va fer el Partit Popular ens obliga a haver de fer un esforç encara major per a fer viable el nostre projecte de ciutat”, assegura Benlloch. Sobre aquest tema, el primer edil ha reconegut que, atés que aquests pagaments no estaven contemplats en el pressupost, “no descartem una operació de crèdit per a poder pagar a aquests propietaris, perquè en aquest moment els pocs recursos que tenim a l’Ajuntament s’estan destinant a la prioritat, que és la lluita contra el virus i sobretot a ajudar als qui més estan patint les conseqüències de la crisi econòmica, social i sanitària derivada de la pandèmia”.

Benlloch ha recordat que en l’últim any l’Ajuntament de Vila-real ha destinat ja prop de 4 milions d’euros per a contrarestar els efectes de la pandèmia, dels quals dos milions corresponen a ajudes directes, així com ingressos als quals el consistori ha renunciat en favor de la reactivació econòmica i social: altres dos milions d’euros s’han destinat a activitats de dinamització i al Pacte local pel renaixement, del qual formen part tots els grups municipals, del qual han sorgit iniciatives d’impuls econòmic i lluita contra la covid.

“L’impacte d’aquests 4 milions d’euros, unit al llast de l’urbanisme del PP ens situa en aquest moment en una situació delicada a nivell econòmic que haurem de gestionar amb responsabilitat perquè la ciutat no perda oportunitats importants de futur”, conclou Benlloch.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari