Economia treballa a recuperar el mercat ambulant en el centre amb totes les garanties sanitàries i de seguretat

Economia treballa a recuperar el mercat ambulant en el centre amb totes les garanties sanitàries i de seguretat
16/08/2020 -

La Regidoria d’Economia està treballant amb els seus tècnics per a poder retornar el mercat ambulant al centre de la ciutat, amb totes les condicions de seguretat i prevenció enfront de la pandèmia de la COVID-19. El regidor de l’àrea, Xus Madrigal, ha supervisat els mesuraments realitzats en diferents punts de la zona centre, per a determinar les possibles ubicacions de les parades.

“Tot i que encara no podem avançar quan serà possible, la nostra voluntat de retornar els mercats ambulants al centre és ferma, com ja hem demostrat en el cas del mercat ambulant de productors”, recorda Madrigal, qui puntualitza: “Qualsevol decisió que prenguem sobre aquest tema serà consensuada amb els venedors i complirà escrupolosament els requisits establits per les autoritats sanitàries per a garantir la seguretat de venedors i usuaris”.

De moment, l’àrea d’Economia ja ha avançat treball amb mesuraments en zones com la plaça Major, l’avinguda de la Murà o el Barranquet, que podrien albergar els llocs. A més, Madrigal treballa també en les fórmules que permeten recuperar el mercat ambulant d’antiguitats que tradicionalment se celebrava a plaça del Llaurador.

“Una de les primeres mesures que vam adoptar quan vàrem arribar al govern municipal en 2011 va ser recuperar el mercat ambulant en el centre de la ciutat, com a esperó per a la dinamització comercial i les vendes del mercat. Ara, la COVID-19 ens ha obligat a buscar espais alternatius per a poder celebrar els mercats ambulants amb totes les condicions de seguretat, però estem convençuts, com sempre ho hem estat, que l’espai idoni és el centre. Per això, no deixem de treballar perquè la reubicació dels llocs siga immediata a penes les condicions sanitàries i de seguretat ho permeten”, detalla.

El mercat de roba i complements es va reprendre el 3 de juny, després de la suspensió per la COVID-19 durant l’estat d’alarma. Per a garantir el compliment dels protocols sanitaris, i amb el consens de l’associació de venedors, els llocs es van reubicar a la Ciutat Esportiva Municipal, amb un centenar de parades els dissabtes i 75 els dimecres. En el cas del mercat de fruita i verdura, es munta els dissabtes al matí en el pàrquing de l’avinguda de Matilde Salvador des del 2 de maig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari