L'Ajuntament de Vila-real reprén aquest mes els plens presencials amb distància de seguretat i limitació d'aforament

La bancada del saló de plens s’ha adaptat per a complir els protocols de prevenció

L'Ajuntament de Vila-real reprén aquest mes els plens presencials amb distància de seguretat i limitació d'aforament
03/05/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real fa un pas més en el procés de nova normalitat amb la recuperació dels plens presencials més d’un any després que, amb l’inici de la pandèmia i el confinament, les sessions plenàries, així com les comissions informatives, les juntes de portaveus i les juntes de govern, passaren a celebrar-se de manera telemàtica amb la finalitat d’evitar possibles riscos sanitaris. D’aquesta manera, la corporació municipal tornarà a reunir-se de nou al complet de manera presencial en el saló de plens l’últim dimarts d’aquest mes, el 25 de maig, en la sessió ordinària del Ple, complint els protocols de distància de seguretat, ús de màscara així com de limitació d’aforament i altres mesures de prevenció.

Per a això ha sigut necessari adaptar la bancada que ocupen els 25 membres de la corporació, a més del secretari i l’interventor, de manera que els representants municipals puguen mantindre una distància aproximada d’1,5 metres. A causa d’aquesta reforma, la zona destinada al públic assistent a les sessions plenàries veu reduït el seu aforament. A més dels plens municipals, a partir del 25 de maig, també tornaran a celebrar-se de manera presencial les comissions informatives, les juntes de portaveus i les juntes de govern, sessions que se celebraran totes elles en el saló de Plens, tal com ha explicat l’alcalde de la ciutat, José Benlloch.

“Al cap d’un any molt complicat en el qual hem hagut d’adaptar-nos a la situació provocada per la pandèmia i continuar treballant dia a dia utilitzant les noves tecnologies per a mantenir l’activitat institucional, ara que la situació sanitària ha anat millorant anem fent passos per a recuperar una certa normalitat, sempre amb prudència i complint amb tots els protocols de prevenció en vigor”, subratlla Benlloch. L’alcalde remarca que “durant l’últim any, encara que hem limitat les reunions presencials, en cap moment hem baixat el ritme d’activitat ni de gestió municipal, ja que des de l’Ajuntament hem aprofitat totes les eines que les noves tecnologies permeten per a treballar, encara més si cap que abans de la pandèmia, a distància per a prevenir possibles riscos de contagis i complir amb els protocols”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Vila-real va celebrar la primera sessió plenària telemàtica de la seua història el dimecres 15 d’abril de 2020, un mes després de la declaració de l’estat d’alarma a causa de la pandèmia de covid-19. En aquella primera sessió, que es va convocar de manera extraordinària, es va aprovar el pagament de més de 740.000 euros a proveïdors. A més, des de principis d’abril de 2020, també s’havien reunit de manera telemàtica la resta d’òrgans col·legiats municipals com són les comissions informatives permanents, la junta de govern i les juntes de portaveus, que a partir del 25 de maig també tornaran a ser presencials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari