José Benlloch guanya les eleccions a Vila-real però no obté majoria absoluta

Els resultats de les eleccions municipals 2023 a Vila-real donen un resultat molt fragmentat

José Benlloch guanya les eleccions a Vila-real però no obté majoria absoluta

El socialista José Benlloch podria tornar a ser alcalde de Vila-real en els pròxims quatre anys després de guanyar les eleccions municipals 2023, amb una àmplia majoria, encara que no amb l’absoluta que va obtenir en els anteriors comicis i perdent dos regidors. Així ho revelen les urnes, que han deixat un resultat molt fragmentat i amb difícils pactes de governabilitat per a aquesta nova legislatura.

Amb el 100% de l’escrutini, el partit guanyador de les eleccions aquest 28M a la ciutat de Vila-real ha sigut el PSOE, liderat per José Benlloch, alcalde des de 2011, per la qual cosa aquesta seria la quarta legislatura per a la cara més visible dels socialistes de Vila-real.

En concret, el PSOE ha aconseguit 9.366 vots (39,24%), que es tradueixen en 11 edils en l’hemicicle. La majoria absoluta se situa en 13, per la qual cosa es queda a les portes – sí que la va obtindre en 2019 – encara que podria governar en majoria simple relativament àmplia. Aquest és un resultat complicat igualment, ja que actualment formava equip de govern juntament amb Podem-EUPV, però la formació habitada no ha aconseguit representació en aquestes eleccions, de manera que no podria tornar a pactar amb ells per a obtindre una còmoda majoria absoluta com tenia fins ara.

En segona posició queda el PP, amb 7.087 votants (29,69% dels vots totals) aquest 28 M, de manera que tindrà 8 edils representats en el consistori fins a 2027, enfront dels 5 que ha tingut en aquesta legislatura ja passada, guanyant pes en el consistori.

En tercer lloc se situa Compromís, amb 2.765 vots (11,58%) que li atorguen 3 regidors, igual que els de 2019. I a continuació, Vox, amb 2.642 vots (11,07%), de manera que obté 3 regidors enfront de l’únic de fins ara.

Així, Podem-EUPV i Ciutadans no obtenen representació en aquesta nova legislatura.

Benlloch ara haurà de decidir si vol una quarta legislatura com a alcalde en solitari, tan sols formada per membres de la seua llista, o rubricant un nou pacte de govern amb altres formacions. En les anteriors legislatures, malgrat comptar amb majoria absoluta, va pactar amb Compromís, encara que els seus recents enfrontaments no apunten a això, per la qual cosa tot apunta al fet que optarà a comptar amb la vara de comandament en solitari, ja que el bloc de la dreta tampoc podria obtenir la majoria absoluta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari