Les escultures 'Silvia' i 'María' de Jaume Plensa arriben a Vila-real

Es tracta de les peces cedides per Mercadona i la Fundació Hortensia Herrero i romandran fins a 2022

Les escultures 'Silvia' i 'María' de Jaume Plensa arriben a Vila-real
18/09/2020 -

Silvia i María, les dues escultures que la Fundació Hortensia Herrero i Mercadona han cedit a la ciutat de Vila-real, ja que es troben en la plaça de l’Estadi de la Ceràmica. L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, i Hortensia Herrero, presidenta de la fundació que porta el seu nom, han sigut els encarregats d’inaugurar aquesta exposició temporal de les dues peces, que estaran exposades fins al primer trimestre de 2022. Es tracta de dos de les set escultures de la destacada exposició de Jaume Plensa que la Fundació Hortensia Herrero va fer possible l’any passat en la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Aquestes dues peces, Silvia i María, i van ser adquirides per Mercadona i la pròpia Fundació Hortensia Herrero, respectivament. En l’acte de presentació, que ha tingut lloc aquest matí, també han participat el comissari de l’exposició, Javier Molins, Fernando Roig, president del Villarreal CF, i Juan Roig, president de Mercadona.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha donat la benvinguda a les “noves veïnes” que des de hui formen part del paisatge urbà de Vila-real i ha agraït tant a la Fundació Hortensia Herrero com a Mercadona l’oportunitat d’exposar les monumentals escultures de Jaume Plensa, a través d’una cessió temporal sense cap cost per a la ciutat. Així mateix, el primer edil ha ressaltat l’emplaçament de les escultures en la plaça de l’Estadi de la Ceràmica, un espai de 3.200 metres quadrats ja emblemàtic per a la ciutat, urbanitzat també a cost zero per al municipi pel Villarreal CF, “aparador de la nostra ceràmica i en el qual hem viscut ja actes musicals, teatrals i culturals de primer ordre”. “Ara, fem un pas més, i ho convertim en un espai de referència també en l’art contemporani”, ha assenyalat.

Hortensia Herrero, presidenta de la fundació que porta el seu nom i encarregada de cedir totes dues peces, ha agraït a l’Ajuntament de Vila-real “les facilitats i l’afecte amb el qual han acollit a aquestes dues noves veïnes, Silvia i María. Per a mi és molt gratificant poder acostar l’art de Jaume Plensa a Vila-real després d’haver passat per València i Elx i és un plaer que el destí a Castelló siga Vila-real per la gran relació que la meua família i jo tenim amb aquesta ciutat. Estic segura que els veïns de Vila-real gaudiran d’aquestes belles escultures durant l’any i mig que durarà aquesta exposició. Durant aqueix temps, a més d’unes noves veïnes, aquesta ciutat tindrà unes afeccionades incondicionals del Villarreal CF i espere que els porte molta sort aquesta temporada”.

Les peces de Jaume Plensa que han cedit temporalment Mercadona i la Fundació Hortensia Herrero i Mercadona són les escultures Silvia i María, totes dues de ferro colat. La primera té un pes de 7.659 quilos i unes mesures de 697 x 257 x 86 centímetres. La segona, amb un pes de 7.506 quilos, mesura 692 x 272 x 83 centímetres. La previsió és que les dues peces puguen estar instal·lades a la fi de setembre per a la seua inauguració i la duració de l’exposició serà d’uns 17 mesos.

L’escultor català Jaume Plensa és un artista amb una dilatada trajectòria internacional i les obres de la qual s’exhibeixen en museus, institucions i galeries de tot el món. Reconegut amb premis com la medalla de Cavaller de les Arts i les Lletres de França o el Premi Velázquez de les Arts, gran part de la seua obra és present en espais públics de països com Espanya, França, el Japó, Anglaterra, Corea, Alemanya, el Canadà, els Estats Units, Suècia, Noruega, Austràlia o la Xina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari