Facsa finalitza a Vila-real dues plantes de carbó actiu que permeten proveir a la localitat d'aigua de màxima qualitat

Facsa finalitza a Vila-real dues plantes de carbó actiu que permeten proveir a la localitat d'aigua de màxima qualitat
02/05/2024 -

L’empresa Facsa, concessionària del servei d’aigua potable, ha finalitzat a Vila-real la construcció de les dues plantes de carbó actiu granulat en els pous Bassa del Poble i Amorós que li havia encomanat l’Ajuntament. Estes noves plantes entren a formar part del sistema de proveïment del municipi garantint un subministrament d’aigua de màxima qualitat. Cal assenyalar que estos dos pous proveïxen a més del 80% de la població.

Les noves instal·lacions de tractament estan compostes per filtres de carbó actiu granular situats a l’eixida de les captacions. Estos filtres retenen els plaguicides i els seus metabòlits, de manera que estos queden adherits a la superfície de les partícules de carbó actiu granular situades en el seu interior.

Cal recordar que actualment s’està treballant en l’elaboració de l’estudi i projecte de noves plantes de tractament per a les instal·lacions de Reg Nou i Court de Carinyena, completant així el total de les instal·lacions del proveïment de Vila-real amb este sistema.

El regidor de Serveis Públics i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vila-real, Xus Madrigal, ha agraït de nou a la companyia el seu compromís amb la localitat i ha remarcat que “esta tecnologia permet a Vila-real fer un pas més en el seu objectiu de comptar amb aigua de qualitat i suficient per a afrontar els reptes que planteja el futur”. La instal·lació d’estes dues plantes de carbó actiu ha suposat una inversió d’1,3 milions d’euros, la més important en matèria hídrica dels últims 12 anys a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari