La fira de Santa Caterina de Vila-real resisteix a la COVID-19 amb un format segur en recintes delimitats

La fira de Santa Caterina de Vila-real resisteix a la COVID-19 amb un format segur en recintes delimitats
08/10/2020 -

La Regidoria d’Economia treballa ja en l’organització de la fira de Santa Caterina de 2020 que, si l’evolució de la pandèmia ho permet, se celebrarà el 29 de novembre, adaptada a la situació actual, amb menys parades, distribuïdes en sentit únic, en recintes delimitats per a poder controlar l’aforament i garantir les mesures de prevenció com l’ús obligatori de màscara i gel hidroalcohòlic. El regidor d’Economia, Xus Madrigal, ha presentat hui l’edició d’aquest any de la fira “un símbol per a la ciutat” i “una cita comercial molt esperada tant pels veïns i veïnes com pels comerciants, ja que és un motor econòmic molt important”. En aquest sentit, l’edil ha defensat la necessitat de “no renunciar a ella, sempre amb prudència i seny i treballant des de la planificació”.
Per a poder desenvolupar aquesta fira tradicional, declarada Festa d’Interés Turístic Provincial des de 2011, la Regidoria d’Economia ha seguit el model dels mercats ambulants de la ciutat, que s’han reactivat en els últims mesos amb totes les mesures de prevenció davant la COVID-19. D’aquesta manera, segons ha explicat, la fira s’estructurarà en diferents ‘micro mercats’ que s’instal·laran per l’avinguda de la Murà i avinguda Pius XII, carrer Josep Ramon Batalla, carrer Hospital, Raval de Carme, carrer Major Sant Domènech i plaça Major. “Seran recintes delimitats de manera que es podran controlar les mesures de seguretat com a aforament, ús de màscara, desinfecció de mans amb gel hidroalcohòlic,…”, ha apuntat Madrigal.

A més, una altra de les novetats és la disposició de les parades en cadascun dels ‘micro mercats’ en un únic costat del carrer, de manera que el sentit de circulació serà unidireccional i els assistents aniran accedint a cada recinte després de passar el corresponent control d’entrada. Hi haurà un màxim de 200 llocs de venda en la suma de tots els recintes i es prioritzarà les parades de productes tradicionals nadalencs i artesanals, a més de joguets, productes d’alimentació, així com estands de les ONG, que se situaran en la plaça Major.

Finalment, el regidor ha demanat a la ciutadania prudència i comprensió a l’hora de participar en aquesta fira perquè “si entre tots respectem les normes i col·laborem podem mantindre una tradició tan nostra que es remunta a la fundació de la ciutat”.

En aquest sentit, Madrigal ha recordat que “Vila-real ha sigut pionera a reprendre activitats durant la desescalada i hem demostrat que si es treballa amb planificació, sentit comú i respectant les normes, es pot aconseguir que la ciutat continue viva i no es paralitze per la pandèmia”. L’edil d’Economia ha pres com a exemple la reactivació dels mercats ambulants. “Vila-real va ser la primera ciutat de la Comunitat Valenciana a reactivar-los després de l’estat d’alarma i, gràcies al treball dels tècnics de la Regidoria d’Economia i la col·laboració dels venedors i usuaris, en aquests moments tenim els cinc mercats ambulants en marxa”, recalca, i afig que “ho hem fet mantenint el 100% dels llocs de treball dels venedors i garantint la seguretat dels usuaris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari