El Festival de Música Clàssica de Vila-real oferirà un ric repertori líric

El Festival de Música Clàssica de Vila-real oferirà un ric repertori líric
12/03/2020 -

L’associació Crea Escena torna a portar a Vila-real el Festival de Música Clàssica, que celebrarà fins al mes de desembre la seua segona edició, per a la qual torna a comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real, la Fundació José Soriano i la Fundació Caixa Rural. La regidora de Cultura, Rosario Royo, el director musical, Josep Gil, i la representant de la Fundació José Soriano Gracia Segarra han presentat aquest matí la segona edició del certamen, que portarà la millor música del repertori líric, amb concerts internacionals, tallers i conferències.

El cicle musical compta amb tres seccions, gèneres i formats diferents. El primer d’ells, amb concerts de música sacra, havia de començar l’11 d’abril amb Stabat Mater, de Giocchino Rossini, encara que finalment el recital ha hagut de ser cancel·lat en atenció a les mesures preventives adoptades per la crisi de la COVID-19. Aquest apartat inclou el ja tradicional recital nadalenc del 26 de desembre, que enguany se centrarà en Harmoniemesse, de Joseph Haydn.

La segona secció del festival és l’Òpera Gurmet, format que recull els millors moments de cada obra i que comptarà amb les representacions de Luisa Fernanda, de Federico Moreno Torroba, i Madama Butterfly, de Giacomo Puccini. “Aquest és un format que va ser molt ben acollit per la població de Vila-real l’any passat, i per això hem decidit donar-li més impuls en aquesta nova edició”, ha incidit Gil.

El tercer apartat del cicle és la part formativa, que compta amb el II Taller d’òpera, previst a l’estiu, juntament amb les dues representacions protagonitzades pels alumnes del taller, un concert líric i l’òpera L’italiana in Algeri, de Giocchino Rossini. A més, també s’impartirà a l’octubre una masterclass de cant a càrrec del reconegut tenor Celso Albelo.

El Festival de Música Clàssica torna a comptar també amb la col·laboració del Liceu de Barcelona, que preveu impartir una conferència el 17 de juny sobre l’òpera Carmen, de Georges Bizet, prèvia a la seua representació el 10 de juliol, dins del cicle Liceu a la fresca. “L’any passat va ser un autèntic èxit i confiem que enguany el festival es consolide a escala artística, logística i musical”, ha afirmat el director musical.

“La Fundació José Soriano volem continuar col·laborant amb aquest projecte, veient-lo créixer i comprovant com es va convertint en un esdeveniment bonic, especial i diferent”, ha assegurat Gracia Segarra. En la mateixa línia, la regidora de Cultura conclou: “És un honor per a Vila-real comptar amb aquest festival i amb tots els organitzadors i col·laboradors; estem molt contents de continuar donant suport a la música a la nostra ciutat, i convidem a totes i tots a gaudir-lo”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari