Fermall d'or per a la VII Setmana Tárrega de Vila-real

Gran gala amb guitarristes internacionals i la Filharmonia Hispànica

Fermall d'or per a la VII Setmana Tárrega de Vila-real
16/12/2019 -

La VII Setmana Tárrega ha posat hui el fermall final d’aquesta edició amb una emotiva gala dedicada a la figura de l’immortal compositor vila-realense. Un any més l’Institut per al Desenvolupament Musical (IDM), amb el suport de l’Ajuntament de Vila-real, i la col·laboració de Marina d’Or i Royal Classics han rubricat un festival on els millors guitarristes del panorama internacional han interpretat les peces de Tárrega a la seua ciutat natal. La Gala Tárrega d’aquesta nit, celebrada en l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, ha sigut, a més, un concert dedicat a la memòria de Sabrina Vlaskalic, la jove guitarrista sèrbia morta enguany en un accident. Una notícia que va commocionar al món de la guitarra clàssica i el record de la qual segueix molt viu.

La novetat d’enguany ha sigut la participació, per primera vegada, d’una orquestra de cambra al costat dels guitarristes. “Un homenatge entranyable”, com l’ha qualificat el director de la Setmana Tárrega, David Eres Brun. L’orquestra convidada era la Filarmonía Hispànica, en col·laboració amb Madrid Soloists Chamber Orchestra. I entre els solistes que han actuat hui estan la noruega Kristina Varlid, l’holandés Jorrit Douwes, l’argentí Damián Valent, els espanyols Raúl Traver i David Eres Brun i com a concertino l’hongarés Gabor Szabo. El violinista Gabor Szabo ha guanyat nombrosos premis nacionals i internacionals i des de 1993 és solista permanent de la Ràdio Nacional d’Hongria. També és membre de la Real Òpera de Madrid i ocupa un lloc de mestre de concerts amb l’Orquestra Clàssica Santa Cecilia de la capital.

A l’escenari de l’Auditori vila-realense s’han pujat també Veus de Cambra i un orfeó de corals infantils formada per alumnes dels cors dels col·legis Gimeno Barón, Botànic Calduch i Concepción Arenal.

Deia David Eres Brun que “el valor de Tárrega és la música de Tárrega”. “Si vols fer un homenatge real a Tárrega has de fer-lo des de la seua música. La nostra carta de presentació des del primer dia ha sigut sempre interpretar a Tárrega”, afegia el director de la Setmana Tárrega per a qualificar el treball que porten set anys desenvolupant i que promet continuar donant moltes alegries al món de la guitarra.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari