La fira de Santa Caterina de Vila-real aspira a la declaració d'interés turístic autonòmic

Vila-real celebra aquest diumenge el mercat tradicional, que obri la campanya de Nadal, amb les mesures anti covid vigents

La fira de Santa Caterina de Vila-real aspira a la declaració d'interés turístic autonòmic
23/11/2021 -

Vila-real es retrobarà aquest diumenge, 28 de novembre, amb una de les seues tradicions més arrelades: la fira de Santa Caterina torna als carrers de la ciutat després que en 2020 haguera de suspendre’s a causa de la pandèmia. Declarada d’interés turístic provincial, la fira de Santa Caterina torna amb canvis en el recinte per a fer possible la instal·lació de 200 llocs de venda complint amb la normativa anti covid i amb el repte d’aconseguir la declaració d’interés turístic autonòmic, atés l’impacte que aquesta tradició té més enllà de la ciutat i de la província. Així ho ha anunciat hui el regidor Comerç i Turisme, Diego A. Vila, en la presentació del dispositiu de la fira de Santa Caterina de 2021.

Vila ha detallat que la cita comercial s’ha organitzat complint les mesures de prevenció actuals per la covid-19 per a aquesta mena de mercats tradicionals. En total, s’instal·laran 200 llocs de venda distribuïts en la plaça Major, Raval de Carme, carrer Josep Ramon Batalla, carrer Hospital i avinguda Cardenal Tarancón. Com a novetat, s’han evitat els punts on tradicionalment es produeixen més aglomeracions, com el carrer Major Sant Domènec.

Vila ha celebrat que la ciutat de Vila-real es puga retrobar amb aquesta tradició que té una repercussió turística i comercial més enllà de la ciutat i fins i tot de la província. Per aquest motiu, el regidor ha anunciat que la Regidoria de Turisme iniciarà els tràmits per a sol·licitar la declaració de festa d’interés turístic autonòmic. “Fa ja deu anys de la declaració d’interés turístic provincial i creiem que és moment de fer un pas més, perquè la fira de Santa Caterina és un dels nostres principals atractius turístics, amb un gran impacte comercial, ja que suposa el tret d’eixida per a la campanya de Nadal”, apunta el responsable de Comerç.

El regidor ha fet una crida als veïns i veïnes, així com als visitants, perquè respecten les mesures de prevenció, eviten les aglomeracions i sobretot ha recomanat l’ús de la màscara en tot moment, “perquè puguem tindre una fira més segura per a tots i totes”. De fet, Policia Local i Protecció Civil, en col·laboració amb l’àrea de Mercats i amb la Regidoria de Serveis Públics, han preparat el dispositiu especial per a garantir les mesures de seguretat i prevenció.

Com és habitual, la Regidoria de Comerç ha fet una selecció dels productes que es vendran en la fira de Santa Caterina, donant prioritat als productes típics del Nadal, com a torrons, fruita seca, joguets, decoració nadalenca i pesebres, però també altres productes artesanals. Finalment, Vila ha recordat que els venedors i venedores no pagaran taxa per ocupació de la via pública, atés que aquest tribut segueix exonerat com un incentiu i una mesura d’estímul econòmic per a pal·liar els efectes de la pandèmia en el sector comercial. Dels 200 llocs de venda que s’instal·laran, 60 són de venedors de Vila-real, 56 d’altres poblacions de la província, 61 comerciants provenen d’altres punts de la Comunitat Valenciana i 23 d’altres províncies.

Finalment, Diego A. Vila ha recordat que durant aquesta setmana s’ha instal·lat també la fira d’atraccions al jardí de Jaume I, gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Atraccions de Fira de Vila-real.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari