FITCarrer torna al maig a Vila-real amb noves localitzacions i 22 companyies de teatre

FITCarrer torna al maig a Vila-real amb noves localitzacions i 22 companyies de teatre
06/04/2022 -

La 34a edició del Festival Internacional de Teatre de Carrer FITCarrer prendrà els carrers la primera setmana de maig en una esperada edició, que torna als seus orígens després de dos anys de pandèmia, amb 22 companyies nacionals i internacionals i una trentena d’espectacles en tres dies, amb un especial protagonisme per al públic familiar. La regidora d’Innovació Cultural, Noelia Samblás, i la directora artística del FITCarrer, Sara Recatalà, han presentat, acompanyades pel dissenyador Roger Pardo, un avanç de la programació, a més del cartell anunciador del FITCarrer, que se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de maig.

Noelia Samblás ha assenyalat que “com bé diu el lema triat per al cartell de la 34a edició de FITCarrer, tornarem a prendre els carrers i el teatre inundarà les places de Vila-real per a retrobar-nos després de dos anys de pandèmia que han alterat la nostra vida”. Samblás ha reconegut que es tracta d’una “edició molt esperada i desitjada” i ha recordat que “en 2020, el festival va haver de suspendre’s per la pandèmia i en 2021 es va celebrar en un format no habitual per les dates i la modalitat, a causa de les restriccions encara en vigor”. En canvi, enguany “FITCarrer torna als seus orígens, amb el format habitual a principis de maig com a avantsala de les festes patronals, per a ser un espai de reconnexió entre els nostres veïns i veïnes, i entre els amants de la cultura i del teatre de carrer”.

A més, la regidora d’Innovació Cultural, qui ha agraït tant a l’anterior director, Pau Ayet, com a Recatalà i el seu equip el treball realitzat per a poder desenvolupar el festival, també ha subratllat el paper de FITCarrer com a espai de retrobament dels professionals de les arts escèniques en l’inici de la temporada. La directora artística del festival, Sara Recatalà, que s’estrena en la direcció de FITCarrer, ha assegurat que en el retorn a la normalitat, “apostem per una programació familiar, amb espectacles matinals” encara que “aprofitant que ja no hi ha restriccions horàries per la pandèmia, també recuperem les sessions nocturnes”. Així mateix, també es preveu incorporar noves localitzacions perquè el públic puga gaudir més intensament dels 29 espectacles que es programaran.

El FITCarrer comptarà amb la participació de 22 companyies, cinc d’elles locals, 14 nacionals i 3 internacionals. Així, Recatalà ha confirmat la presència en el festival de: Scura Splats, Escandall Teatre, Visitants, A Tempo Dansa-Pepa Cases, La Larvària, Les Couchers, Trapu Zaharra, D’es Tro, Brincadeira, Cris-is, La Industrial Teatrera, Maite Guevara, Frenetic Collectif, Pista Catro, La Tal, Maduixa, Hortzmuga, Riu Paixao, Johnman, Entre Nous, Deabru Beltzak i Wilbur, que actuarà com a mestre de cerimònies en els espectacles. Recatalà també ha agraït al seu predecessor, Pau Ayet, “la seua labor durant els últims anys per a fer créixer el FITCarrer i portar-lo més enllà de les nostres fronteres, així com a l’Ajuntament pel suport”.

Per part seua, Roger Pardo, autor del cartell del FITCarrer, ha explicat que l’objectiu de la seua creació ha sigut “reivindicar el paper de la cultura com un bé essencial i no un producte de luxe, especialment en un moment com l’actual en el qual la pandèmia i conflictes com la guerra d’Ucraïna acaben impactant de manera negativa en el sector cultural”.

Finalment, la regidora d’Innovació Cultural ha convidat a la ciutadania a gaudir d’un festival que “en aquesta edició ha suposat grans esforços, econòmics i personals, per la difícil situació econòmica de l’Ajuntament de Vila-real”. “Per això, esperem que siga una edició que marque un punt i a part, que ens faça renàixer després de la pandèmia, omplir els carrers i ser un nou impuls cap a l’esperada normalitat”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari