El fòrum Ocupa’t de Vila-real aconsegueix un nou treball per al 24% dels assistents

El balanç revela que el percentatge d’oportunitats laborals aconseguides s’ha duplicat

El fòrum Ocupa’t de Vila-real aconsegueix un nou treball per al 24% dels assistents
24/02/2021 -

La tercera edició del Fòrum d’ocupació Ocupa’t de Vila-real es va celebrar el mes de novembre passat, promoguda per la Regidoria d’Economia, prenent les mesures sanitàries i protocols de seguretat adequades al moment de pandèmia. Amb aquest objectiu, es divideix el fòrum en dues jornades: les Conferències per a l’èxit i la Marató d’entrevistes.

De les dades extretes, la xifra d’assistència de candidats amb entrevista, 178, és inferior a altres edicions, encara que l’interés per les ofertes d’ocupació és similar a altres anys, com assenyalen les 1640 inscripcions en línia. Els motius són clars: aforament limitat a l’esdeveniment i precaució per evitar contacte amb altres persones. No obstant això, el percentatge de persones que s’entrevisten i aconsegueixen un treball, el 24,1%, és el doble que altres edicions celebrades per l’Ajuntament de Vila-real abans de la Covid-19. La mitjana d’inserció laboral en un fòrum d’ocupació, segons RH en positiu, que compta amb una àmplia trajectòria realitzant fòrums d’ocupació, se situa entorn d’un 10%.

En l’àmbit estadístic, un 58,1% de les insercions laborals són homes i un 41,9% dones, en total 25 homes i 18 dones. El gruix de les contractacions respecte a la franja d’edat se situa en els candidats entre 30 i 50 anys, amb una inserció del 69,7%, mentre que en els menors de 30 anys se situa en un 25,6% i en els majors de 50 anys, en un 4,7%. Del total, s’incorporen a un nou lloc de treball 7 candidats amb discapacitat.

Alberto Heredia, CEO de RH en positiu, comenta que “aquesta edició ha sigut la més especial d’organitzar. Vam dissenyar el fòrum de tal manera que l’afluència de gent dins de l’esdeveniment no fora un problema, per això separar el dia de conferències i el d’entrevistes va ser un encert, així com el protocol de seguretat que vam seguir, on cuidarem el mínim detall”.

Sobre els resultats obtinguts declara que “són molt positius. En la situació actual, ens alegra poder organitzar un fòrum amb el resultat de la incorporació laboral de 43 persones en recerca activa d’ocupació. Pensem que un esdeveniment d’aquestes característiques beneficia a tots: a les localitats que ho organitzen, per ser una mostra de la seua implicació i compromís amb la societat; a les empreses dels voltants, perquè és una manera eficient de trobar el talent que busquen en unes hores; i als candidats de la zona, que tenen accés a processos de selecció oberts i l’oportunitat real de trobar un treball que s’adapta al seu perfil”.

Especialment, agraeix la implicació de l’Ajuntament de Vila-real en matèria d’ocupació i destaca que “ens sentim molt orgullosos que Vila-real puga i vulga realitzar aquest esdeveniment, i per partida doble, ja que som una empresa local compromesa amb l’ocupació”.
Més informació en rhenpositiu.es/tercera-edicion-ocupat-vila-real/

SOBRE RH EN POSITIU

RH en positiu naix en 2017 a Vila-real, Castelló, sota el lema més humans que recursos. És una empresa de joves emprenedors socials apassionats pel seu treball, amb un gran compromís social, actitud positiva i una àmplia experiència en dues àrees que necessiten, ara més que mai, una gran dedicació: ocupació i emprenedoria.

Són especialistes en fòrums d’ocupació, en formació per a l’ocupabilitat, en programes d’emprenedoria i dinamització del comerç local i com a consultors de RH, en processos de selecció i felicitat laboral. També destaquen altres projectes sobre l’economia del bé comú que integra comerç local, sostenibilitat, emprenedoria i ètica social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari