Ja es coneixen els guanyadors dels premis 20 de Febrer de Vila-real

S’atorgaran a la Fundació Flors, l’Associació Comarcal de Pous de Reg, Manuel Rubert, Paula Menero, Mónica Benavent i M. Victoria Peset i es reconeixeran a col·lectius i persones que han tingut un paper decisiu en la pandèmia

Ja es coneixen els guanyadors dels premis 20 de Febrer de Vila-real
24/01/2022 -

L’Ajuntament de Vila-real aprovarà en el Ple ordinari que tindrà lloc aquest dimarts la concessió dels Premis 20 de Febrer de 2022, que en aquesta ocasió recauran en la Fundació Flors; l’Associació Comarcal de Pous de Reg; l’empresari i president de Cevisama, Manuel Rubert; la historiadora Paula Menero, la periodista Mónica Benavent i l’escriptora M. Victoria Peset. Els guardons, que reconeixen a entitats o persones que destaquen per la seua aportació social, cultural, esportiva, econòmica, empresarial, cívica, humanitària o mediambiental a favor de la ciutat, s’entregaran el diumenge 20 de febrer, en el marc de les festes fundacionals.

L’alcalde, José Benlloch, ha donat a conéixer la proposta de guardonats, que compta amb el consens dels grups municipals, i ha destacat “la vàlua de tots ells i l’aportació que, en els seus respectius àmbits, han realitzat a Vila-real, així com la seua estreta vinculació a la ciutat, per la qual cosa són dignes mereixedors d’aquests premis”. Així mateix, Benlloch, ha anunciat que, en el marc de la comissió especial creada per a l’organització de l’acte de reconeixement als col·lectius i persones que han treballat en primera línia per a fer front a la pandèmia, els grups municipals també han acordat per unanimitat tramitar la modificació de la normativa que actualment regeix els Premis 20 de Febrer amb la finalitat de crear una categoria de premis extraordinaris, que enguany serviran per a homenatjar els protagonistes de la lluita contra la covid-19.

Benlloch ha detallat que el lliurament d’aquests guardons extraordinaris no es realitzarà durant les festes fundacionals sinó que els grups municipals han decidit ajornar la celebració d’aquest acte a les festes patronals del mes de maig. “Tots els partits coincidim que és necessari donar l’entitat que es mereix a aquest acte d’homenatge als qui han estat combatent al virus i ajudant la ciutat a superar aquesta pandèmia”, subratlla el primer edil. D’aquesta manera, la proposta que ha tirat avant amb la unanimitat de tots els representants de la comissió passa per celebrar un lliurament dels Premis 20 de Febrer extraordinaris durant les festes de Sant Pasqual, un acte que servirà també per a inaugurar una escultura commemorativa.

D’altra banda, respecte als Premis 20 de Febrer de 2022, l’expedient de la Regidoria de Cultura per a la concessió dels guardons destaca els mèrits dels premiats. La Fundació Flors, creada en 1969 per Juan Flors García, Fill Predilecte de Vila-real, és una fundació de caràcter benèfic-docent. El centre educatiu va ser pioner en la Formació Professional a Vila-real i en l’actualitat també destaca pel seu projecte pedagògic innovador, que li ha portat a ser pioner en els programes de robòtica, impulsor del concurs Vilabot, que compta amb el suport de l’Ajuntament en el marc de la Ciutat de la Ciència i la Innovació.

L’Associació Comarcal de Pous de Reg rebrà el premi per la seua aportació a la transformació del reg per a aconseguir un millor rendiment dels cultius i un bon ús de l’aigua, amb el consegüent benefici per a l’agricultor i el medi ambient. L’origen d’aquesta associació està en la Confederació de Societats de Reg amb Aigües Subterrànies de Vila-real, creada en 1926. L’entitat compta a més amb un valuós arxiu històric, amb documents de la majoria de les societats de reg que la conformen, alguns dels quals tenen més d’un segle d’antiguitat.

Manuel Rubert Andrés (Vila-real, 1949) té una llarga trajectòria professional vinculada a la indústria ceràmica. Soci fundador i actual gerent de Natucer, és membre de la Junta Directiva d’Ascer (Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics). Des de 2014, és president de Cevisama, la fira internacional del sector ceràmic. Com vila-realenc també destaca la seua vinculació amb les tradicions locals; membre de la penya L’Embolic, va formar part de la directiva de la Comissió de Penyes en la dècada dels 80.

Mónica Benavent Buigues (Vila-real, 1991) és graduada en Comunicació Audiovisual i en Periodisme per la Universitat Jaume I. La seua trajectòria professional s’ha desenvolupat en mitjans com a Ràdio Vila-real, El Periódico Mediterráneo, ESPN Deportes Radio, Diario AS, Gestiona Radio Madrid i TVE València. També ha estat vinculada a les tradicions de la ciutat, com a secretària de la Congregació de Filles de María Inmaculada i a més ha exercit de presentadora en actes com la Cavalcada dels Reis d’Orient.

Paula Menero és llicenciada en Història per la Universitat de València, diplomada en educació artística i gestió de museus. Té un màster d’educació secundària i és tècnic superior en Turisme. Des de 2016 s’ha dedicat a treballar en el món turístic cultural i en la difusió de la història i la cultura popular de Vila-real a través de les xarxes socials.

M. Victoria Peset és cofundadora i membre de l’associació d’escriptors Tirant lo Groc de Vila-real. Ha publicat quatre novel·les i ha participat en publicacions col·lectives amb relats. Destaca també la seua labor humanitària com a voluntària per a ajudar als xiquets i xiquetes del desert del Marroc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari