El Groguet adapta les seues línies i condicions d'ús per a garantir el servei i la seguretat dels usuaris i conductors

El Groguet adapta les seues línies i condicions d'ús per a garantir el servei i la seguretat dels usuaris i conductors
19/03/2020 -

El Groguet, l’autobús urbà gratuït de Vila-real, modifica les seues línies i condicions d’ús per a adaptar-se a les noves circumstàncies derivades de la crisi sanitària per la COVID-19. Amb aquest objectiu, el bus elimina algunes parades -com l’IES Miralcamp o el Centre de Tecnificació Esportiva- ara sense ús pel tancament d’instal·lacions, redueix expedicions i amplia alguns serveis el cap de setmana, al mateix temps que s’adopten mesures de seguretat com la desinfecció periòdica, la reducció d’aforament i eliminació de seients o l’obligatorietat d’accedir a l’autobús per la porta posterior.

En concret, la línia 1 s’estén als caps de setmana, amb el mateix servei de dilluns a dissabte i més reduït, el diumenge. Aquesta línia elimina el pas per l’IES Miralcamp i començarà a prestar servei a les 7.00 hores per a donar una millor cobertura a les necessitats de desplaçament a l’Hospital Universitari de la Plana. Per part seua, la línia 2 elimina les expedicions dels divendres, dissabtes i vespres de festius, així com el pas pel CTE.

L’objectiu d’aquesta reordenació de línies, que entra en funcionament demà divendres, 20 de març, és garantir la cobertura a l’hospital els caps de setmana i espaiar les expedicions el suficient per a poder realitzar amb major freqüència les labors de desinfecció dels autobusos, que ja s’estan practicant amb les dotacions de la pròpia empresa. Aquestes desinfeccions periòdiques es complementen amb altres labors de desinfecció en profunditat tots els dies.

Altres mesures adoptades per a garantir la seguretat dels usuaris del Groguet és la limitació d’espais, amb l’anul·lació de determinats seients, i l’obligatorietat d’accedir al vehicle per la posterior. D’aquesta manera, s’anul·la la porta davantera i es garanteix la protecció del conductor amb una zona interior precintada que impedeix el contacte amb els usuaris. La neteja de mans, obligatòria, haurà de realitzar-se en l’accés a l’autobús per la porta posterior, amb dispensadors col·locats per l’empresa prestadora del servei.

Totes aquestes mesures i altres consells d’ús es desplegaran en cartells informatius que es col·locaran en totes les parades i autobusos. D’aquesta manera, el Groguet -l’únic servei d’autobús urbà gratuït- podrà continuar prestant servei a la ciutadania que no disposa de mitjans propis per a desplaçar-se a aquells llocs i en les circumstàncies permeses en el Reial decret 463/2020 de 14 de març pel qual es declara l’estat d’alarma. El bus urbà de Vila-real anirà adaptant les seues condicions d’ús i trajectes a les condicions imposades per les autoritats competents fins que se supere l’emergència sanitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari