Vila-real retrà homenatge a les víctimes i col·lectius que lluiten contra el coronavirus en les seues festes fundacionals

La Junta de Portaveus consensua la proposta de l’alcalde de retardar la cerimònia al mes de febrer

Vila-real retrà homenatge a les víctimes i col·lectius que lluiten contra el coronavirus en les seues festes fundacionals
24/09/2020 -

La Junta de Portaveus ha acordat hui ajornar al pròxim mes de febrer, coincidint amb la setmana de les festes fundacionals de la ciutat, l’acte institucional de record i homenatge a les víctimes de la COVID-19 i en agraïment a totes les persones i col·lectius que treballen per a combatre la pandèmia. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat en la reunió de la Junta de Portaveus celebrada aquest matí de manera telemàtica, en la qual han estat representats els sis grups municipals. El primer edil ha traslladat la seua proposta de celebrar aquesta cerimònia institucional en les dates pròximes al 20 de Febrer, dia de la fundació de la ciutat, “ja que en aquest moment ens trobem en una segona onada d’expansió del virus i el prudent és esperar que la situació evolucione a millor y hagem avançat en la lluita contra el virus, per a poder realitzar aquest acte de manera adequada durant una setmana tan important per a la ciutat com són les festes fundacionals”.

La proposta ha comptat amb el suport de tots els grups municipals, per la qual cosa l’alcalde ha agraït la voluntat de consens i diàleg dels partits en aquest assumpte. Així mateix, s’ha decidit crear una comissió de treball per a organitzar aquest homenatge, coordinada per la regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblás. La funció d’aquesta comissió serà la de canalitzar les propostes tant dels partits polítics com de la societat civil “ja que la intenció és que siga un acte compartit per tota la ciutadania”, tal com ha destacat l’alcalde.

Benlloch ha avançat que de moment l’Ajuntament ha rebut ja tres propostes compartides amb la societat local i que l’alcalde ha considerat “molt interessants”. D’una banda, l’exposició fotogràfica ‘Rostres després de la batalla’, del fotògraf local Enrique Benavent, byZelig; l’associació Crea Escena, que treballa per la difusió de la música clàssica, també s’ha interessat per participar en l’homenatge; així mateix, la Revista Poble està elaborant un reportatge audiovisual sobre com ha viscut la ciutat la situació provocada per la pandèmia i els principals protagonistes.

“Aquestes són algunes propostes, però a través de la comissió de treball que es crearà, ampliarem a altres idees o iniciatives que ens puguen arribar”, remarca l’alcalde, qui afig a més que es considera dedicar algun espai de la ciutat a albergar un monument en record de les víctimes i de totes les persones que lluiten per a véncer al virus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari