Javier Serralvo recorda a Ciutadans que el reglament de normalització lingüística empara el requisit del valencià per al secretari municipal

Javier Serralvo recorda a Ciutadans que el reglament de normalització lingüística empara el requisit del valencià per al secretari municipal
22/01/2020 -

El portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real, Javier Serralvo, ha denunciat la “deriva” i “desorientació” de Ciutadans per criticar la decisió d’establir el valencià com un dels requisits per a cobrir la plaça de secretari municipal, actualment vacant per jubilació.

Serralvo ha explicat que en tractar-se d’una plaça de funcionari habilitat nacional, l’Ajuntament té “poc de marge” per a influir en els criteris de selecció, únicament un 5% de la puntuació total (1,5 punts de 30), i que s’ha decidit establir com a requisits el coneixement del valencià així com l’especialització en urbanisme.

El portaveu de l’equip de govern lamenta que Ciutadans estiga en desacord amb aquests criteris i recorda que “l’herència de l’urbanisme que va deixar el Partit Popular és un dels principals problemes de l’Ajuntament de Vila-real” i que “suposa un repte important per als pròxims anys”. Per aquest motiu, es pregunta “si Ciutadans està intentant blanquejar l’etapa del PP” en oposar-se al fet que el futur secretari tinga una formació específica per a ajudar a “donar solució als empastres heretats”.

Així mateix, respecte a les crítiques al requisit lingüístic, el portaveu de l’equip de govern ha recordat a Ciutadans que l’Ajuntament de Vila-real “compta amb un reglament de normalització lingüística aprovat en 1994 pel ple amb el consens de tots els grups polítics, que està disponible en la web municipal, i que diu que el valencià és la llengua pròpia del municipi Vila-real i que promou també el seu ús com a llengua de l’administració local”.

“Els representants de Ciutadans sembla que no coneixen aquest reglament, que diu que tots els ciutadans tenen dret a conéixer el valencià i a usar-lo oralment i per escrit en les instàncies públiques i que insta a fer efectiu l’ús del valencià com a llengua pròpia de l’administració local i del municipi”. El portaveu del govern local també ha apel·lat a la protecció que estableix la Constitució per a les llengües pròpies de les comunitats autònomes així com a l’Estatut d’Autonomia.

Serralvo ha reiterat que aquest requisit lingüístic per a la plaça de secretari municipal està avalat per la llei i que “en cap cas és un atac al castellà sinó que es busca situar les dues llengües al mateix nivell”. El portaveu de l’equip de govern ha lamentat la “deriva” de Ciutadans ha atribuït aquesta “desorientació” a “la falta de projecte per a Vila-real”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari