La passió musical ‘Laqvima Vere’ arrancarà els actes grans de la Setmana Santa de Vila-real

La Setmana Santa de Vila-real va ser declarada d’Interés Turístic Autonòmic en 2020 i és una de les més antigues de la Comunitat Valenciana

La passió musical ‘Laqvima Vere’ arrancarà els actes grans de la Setmana Santa de Vila-real

Vila-real ha hagut d’esperar quatre anys per a poder celebrar la seua Setmana Santa, una de les més antigues i importants de la Comunitat Valenciana i declarada d’Interés Turístic Autonòmic en 2020. ‘Laqvima Vere’, la representació musical de la Passió, donarà el tret d’eixida aquest dissabte als actes més destacats de la programació, que aniran des dels més tradicionals fins als més contemporanis.

Encara que la programació va començar el 5 de març amb el Pregó Diocesà, les confraries i germanors compten els dies per als actes litúrgics més significatius en un any en què, a més, per fi pot celebrar-se la declaració d’Interés Turístic Autonòmic. “Per a Vila-real, poder celebrar la Setmana Santa no sols és important des del punt de vista de la fe, sinó perquè és també una oportunitat per a estimular l’economia i generar il·lusió després de tants mesos de dificultats“, va assenyalar l’alcalde, José Benlloch, durant la presentació.

Laqvima Vere de Vila-real 2022

Entre les novetats, la passió musical canvia de dia i no se celebrarà el Dijous Sant com és habitual, sinó que serà aquest dissabte 9 d’abril. La pandèmia i la situació econòmica de l’Ajuntament havia mantingut en dubte l’acte, encara que finalment sí que s’ha optat per la seua celebració d’aquest espectacle creat i dirigit per Alfredo Sanz.

Per a fer possible aquest espectacle que combina tradició, avantguarda, música, escenografia, dansa i tecnologia, cada edició reuneix més de 200 professionals de molt diferents disciplines, des del muntatge i la logística fins a les projeccions sobre la façana de l’ajuntament, dansa aèria, arts escèniques, il·luminació i, sobretot, música.

Enguany comptarà amb la participació de l’Orquestra Simfònica de Vila-real, la Coral Sant Jaume i set solistes, als quals se sumarà, per primera vegada, el Cor de Cambra de la Universitat Autonòmica de Madrid. A més, Sanz ha destacat la participació de Rafael Quirant, premi nacional de Joventuts Musicals, i l’estrena de dues noves peces: les temptacions de Sant Pere i l’àngel de la vida.

Una altra de les novetats de la passió enguany és la incorporació a l’espectacle del so ‘Soundscape’, un sistema d’àudio envolupant per a esdeveniments a l’aire lliure pioner a Espanya que millorarà fins i tot més l’experiència dels 2.500 assistents que preveu l’esdeveniment.

Programació Setmana Santa de Vila-real 2022

Aquesta és la programació de la Setmana Santa de Vila-real 2022:

 • Divendres 1 d’abril: a les 20.00 hores, Pregó a càrrec de Raúl Puchol, director de COPE, a l’Església Arxiprestal Sant Jaume
 • Domingo 3 d’abril: a les 18.00 hores, XIX Processó Diocesana de Confraries i Germanors de Setmana Santa Sogorb-Castelló, que enguany se celebra a l’Alcora.
 • Divendres 8 d’abril: a les 19.30 hores, en la Parròquia Arxiprestal Sant Jaume, Santa Missa en honor a la Verge dels Dolors. A les 20.30 hores, tamborada provincial des de Jardí Rei Jaume I fins a la Plaça de la Vila. A les 22.00 hores, en la Basílica de Sant Pasqual, concert de música sacra ‘Sacred Sounds’ de Il Dolce Incontro
 • Dissabte 9 d’abril: a les 21.00 hores, en la plaça major, ‘La passió musical. Laqvima Vere’, obra d’Alfredo Sanz.
 • Diumenge 10 d’abril (Diumenge de Rams): a les 12.00 hores, Tamborada. Els participants es concentraran en la Capella de la Sang i les confraries i germanors es desplaçaran per diferents carrers fins a arribar a la Plaça Major. A les 17.00 hores, trasllat de les imatges del nostre Pare Jesús Nazareno i Maria Santíssima de la Caritat, des de la Parròquia dels Sants Evangelistes fins a la Parròquia Arxiprestal Sant Jaume.
 • Dimarts 12 d’abril (Dimarts Sant): a les 20.00 hores, processó infantil i juvenil organitzada per la Confraria Santa María Magdalena, des de la Parròquia de Santa Isabel.
 • Dimecres 13 d’abril (Dimecres Sant): a les 19.30 hores, la Confraria Santa María Magdalena traslladarà les seues imatges en processó des de la Parròquia Santa Isabel a la Parròquia Arxiprestal Sant Jaume. A les 20.00 hores, des de la Parròquia de Sant Jaume, processó de les confraries i germanors.
 • Dijous 14 d’abril (Dijous Sant): a les 19.00 hores, en la Parròquia Arxiprestal Sant Jaume, Sopar del Senyor. A les 22.30 hores, en Sant Jaume, Hora Santa. A les 00.00 hores, des de la Capella Episcopal del Santíssim Crist de l’Hospital, Processó del Silenci. Poden participar quantes persones ho desitgen amb vestit de carrer. A l’inici, es recollirà aliments que s’entregaran a la Joventut Antoniana.
 • Divendres 15 d’abril (Divendres Sant): a les 08.00 hores, Viacrucis, amb eixida del convent dels Franciscans, amb assistència de totes les confraries. A les 17.00 hores, en la Parròquia Arxiprestal Sant Jaume, Sants Oficis. A les 19.15 hores, en Sant Jaume, custòdia al Sant Sepulcre i relleu de la Guàrdia Romana de la Confraria de la Puríssima Sang i Verge de la Soledat. A les 20.00 hores, processó del Sant Enterrament des de la Parròquia Arxiprestal Sant Jaume.
 • Dissabte 16 d’abril (Dissabte Sant): A les 10.00 hores, celebració de la Paraula al costat del Sant Sepulcre. A les 22.00 hores, Vigília Pasqual en la Parròquia de Sant Jaume.
 • Diumenge 17 d’abril (Diumenge de Resurrecció): a les 08.00 hores, Santa Missa de la Trobada en la Parròquia Arxiprestal Sant Jaume. Quan finalitze, eixida de la Processó de la Trobada. En la Plaça de la Vila, es realitzarà la tradicional Trobada i en finalitzar, es torna a Sant Jaume pel carrer Conde Albay.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari