L’Espai Jove de Vila-real recupera l’essència tarongera amb el projecte de disseny “Pètals en la nau”

L’alcalde, José Benlloch, acompanya a les alumnes, professors i empreses col·laboradores en la col·locació de les últimes peces que decoren ja l’edifici, en el marc del conveni anual amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny

L’Espai Jove de Vila-real recupera l’essència tarongera amb el projecte de disseny “Pètals en la nau”
29/11/2020 -

L’Espai Jove de Vila-real ha recuperat la seua essència tarongera, gràcies al projecte de les alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València i de Castelló “Pètals en la nau”, seleccionat en el marc del conveni anual subscrit amb el consistori per al disseny de mobiliari efímer. L’alcalde, José Benlloch, i la regidora de Joventut, Anna Vicens, han acompanyat a les alumnes, professors i empreses col·laboradores en la col·locació de les peces que evoquen flors del taronger, elaborades amb Krion per l’empresa local Robles.

“Un any més, la creativitat i el talent dels joves dissenyadors torna revertir en Vila-real, gràcies a un conveni del qual estem particularment orgullosos. Aquesta és la segona intervenció a Vila-real dels alumnes de l’EASD, després de la decoració de la façana de la BUC l’any passat, i no podríem estar més satisfets del resultat. Una iniciativa que mescla el suport la formació dels joves en projectes reals, la innovació en l’ús de materials i dissenys per a l’embelliment urbà i l’aposta per l’empresa local, ja que la materialització de les peces es fa a través d’empreses del municipi”, valora l’alcalde.

“Pètals en la nau” és un projecte de Mar Sancho, Sofía Sánchez, Marta Paredes i Elisabeth Carratalá, totes elles alumnes de l’EASD de València. Les alumnes han ideat uns pètals de flor del taronger -en homenatge a l’origen de l’espai com a magatzem de taronges- que queden suspesos des del sostre de l’Espai Jove. Elaborats amb krion, les flors de taronger incorporen llums en els pistils i poden servir alhora de pantalla per a la projecció de missatges. Les alumnes han estat acompanyades durant la instal·lació de les peces pels professors de l’EASD Carlos Soler, Rafael Pérez, Marina Garcia-Broch i María Melgarejo, a més de Javier Lizandra (Robles Sistemas Expositius) i Ramir Gil (oficina tècnica de Krion, de Porcelanosa Grup).

A més de “Pètals en la nau”, l’Espai Jove incorporarà en pròximes setmanes altres elements de la seua essència tarongera. Es tracta, en aquest cas, del projecte “Entre tarongers”, premiat amb un accèssit en el conveni i ideat per les alumnes Beatriz Pastor, Laila María Lahmami, Tamara Barragán, Maria Giner, Andrea García i Berta Albalat, alumnes de l’EASD de València i de Castelló. En aquest cas, es tracta d’un projecte de disseny que redecora l’entrada de l’Espai Jove utilitzant materials naturals, palets i fusta per a crear un espai d’expressió a través de superfícies de suro o pissarres.

El projecte forma part del conveni anual que l’Ajuntament va signar en 2019 amb l’EASD de València i Castelló, per al qual es van destinar 12.500 euros. L’acord s’ha renovat per tercera vegada consecutiva enguany.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari