Vila-real commemora el 314 aniversari de la Crema de la ciutat amb la tradicional Marxa cívica

Vila-real commemora el 314 aniversari de la Crema de la ciutat amb la tradicional Marxa cívica
08/01/2020 -

La regidora de Tradicions, Noelia Samblás, el president de l’Associació Socarrats, Fermín Font, i la delegada d’Acció Cultural del País Valencià a Castelló, Marta Cubedo, han presentat aquest matí la ja tradicional Marxa Cívica, amb motiu de la commemoració de la Crema de Vila-real, el 12 de gener de 1706, en el transcurs de la Guerra de Successió.

L’acte, que compta amb el suport les regidories de Tradicions i Normalització Lingüística des de 2011, tindrà lloc aquest dissabte 11 de gener, a les 19.00 hores, en la seu de l’Associació Socarrats com a punt de partida. “Des de l’Ajuntament, un any més, i seguint amb un dels nostres pilars bàsics, l’aliança amb la societat civil, col·laborem amb aquest acte de memòria històrica, el qual ens ajuda a valorar, recordar i ensenyar la nostra història com a poble i ciutat”, ha afirmat Noelia Samblás.
Per part seua, l’Associació Cultural Socarrats i Acció Cultural del País València, entitats organitzadores de l’acte des de fa més de 25 anys, han volgut destacar el caràcter solemne i jovial de la commemoració. “Rememorem aquest fet, sempre de manera solemne, però també d’una manera vistosa i amb certa alegria, perquè els actes del passats també cal recordar-los per a mirar el futur amb optimisme”. Ha explicat el president de Socarrats. Per això, l’esdeveniment compta amb la participació especial del dolçainer i el tabaler, així com els Miquelets del Regne de València.

La Marxa, que enguany commemora el 314 aniversari de la Crema de la ciutat, s’iniciarà des de la seu de Socarrats – situada al carrer de Carlos Sarthou, 38 -, a les 19.00 hores. Des d’allí la comitiva es dirigirà, travessant l’Avinguda del Cedre, a la Plaça Bayarri, on es dispararan les salves dels Miquelets. Després continuaran cap a la Plaça de la Vila, on el general dels Miquelets realitzarà una arenga, i, a més, tres dones vestides d’època faran record de les defuncions de les dones que van morir en l’assalt de les tropes borbòniques. L’acte finalitzarà a la Torre Motxa, on es duran a terme els discursos institucionals. Cal destacar que enguany el portador del penó serà l’escriptor i professor Josep Usó, i l’acte serà presentat per Glòria Castellote.

“Aquesta commemoració és un acte de dignitat, des d’un punt de vista totalment integrador, en el qual honrem la memòria històrica dels vila-realencs i vila-realenques”, ha conclòs la delegada d’Acció Cultural del País Valencià. Des de l’Ajuntament, i des de les dues entitats organitzadores, s’anima a la ciutadania de Vila-real a assistir a aquest acte històric i cultural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari