Vila-real avalua les mesures d'atenció a col·lectius vulnerables aplicades per la crisi del COVID-19

Vila-real avalua les mesures d'atenció a col·lectius vulnerables aplicades per la crisi del COVID-19
26/03/2020 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit hui una reunió d’avaluació per a continuar amb el seguiment que diàriament realitza de les mesures especials adoptades amb motiu de la crisi sanitària per la COVID-19. En aquest cas, la trobada ha comptat amb la participació, a més de l’alcalde, de la regidora de Seguretat Ciutadana i Sanitat, Silvia Gómez, l’edil de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, el cap de Protecció Civil, Ismael Solsona, la cap de l’àrea de Serveis Socials, Pilar López, i la directora tècnica de Creu Roja Vila-real, Arantxa Monsonís, a més d’una altra tècnica de l’entitat. La reunió ha tingut com a principal objectiu “avaluar les accions d’atenció que des del primer moment s’estan realitzant, tant des de l’àrea de Serveis Socials com a través de Protecció Civil i Creu Roja, per a respondre a les necessitats dels col·lectius més vulnerables durant aquesta situació d’emergència sanitària”, ha explicat l’alcalde.

“Des que es va decretar l’estat d’alarma hem estat activant protocols i prenent decisions per a assegurar que aquells que poden tindre major risc en aquest moment tinguen les seues necessitats cobertes”, ha remarcat l’alcalde. “La decisió d’habilitar 12 línies d’atenció telefònica a través del 964 547 000 ens ha permés tindre un contacte directe amb la ciutadania que necessitava ajuda per a així prendre decisions i coordinar-nos amb la potent xarxa d’entitats socials que tenim a la ciutat, com és el cas de Creu Roja, i amb les quals ara podem comptar, gràcies a l’aliança amb la societat civil que hem promogut des d’aquest govern”, remarca Benlloch.

L’alcalde valora de manera “positiva” el resultat d’aquestes accions per a donar una resposta a la ciutadania en un moment tan difícil i explica que “anirem anunciant noves mesures tal com anem detectant necessitats”. En aquest sentit, ha posat com a exemple que des de hui, els voluntaris de Protecció Civil s’encarreguen de repartir medicaments als pacients oncològics de l’Hospital Provincial que resideixen a Vila-real, perquè aquests no hagen de desplaçar-se fins a la capital i puguen romandre a les seues cases, ja que es tracta de població de risc en aquesta epidèmia de coronavirus. En el dia hui, s’ha efectuat el repartiment a uns 30 pacients, i està previst que en breu s’active també un protocol de repartiment de medicaments de l’Hospital de la Plana, segons ha informat la regidora de Sanitat i Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez.

Finalment Benlloch ha assenyalat que la trobada també ha servit per a planificar la distribució de tasques de cara a les pròximes setmanes amb l’objectiu de ser més efectius i ha reiterat el seu missatge a la ciutadania per a demanar “responsabilitat” en aquesta difícil conjuntura. “Com ja he dit en aquests dies, ser solidari no és només ajudar sinó també no demanar ajuda si no es necessita”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari