La mesa del Pacte local pel renaixement de Vila-real prepara noves accions per a reactivar la ciutat

La mesa del Pacte local pel renaixement de Vila-real prepara noves accions per a reactivar la ciutat
29/03/2021 -

La mesa del Pacte local pel renaixement de Vila-real s’ha reunit aquest matí amb la participació per primera vegada de representants de l’Associació d’Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi) i la La Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi), que s’han sumat a aquest òrgan de participació, del qual formen part tots els grups municipals, amb l’objectiu de consensuar accions per a la reactivació econòmica de la ciutat. El regidor d’Economia, Xus Madrigal, ha presidit la trobada i ha realitzat una valoració “molt positiva”, ja que a més de presentar els detalls de la nova targeta Fem poble per a incentivar el consum local, també s’ha acordat començar a dissenyar un calendari d’activitats de dinamització a mesura que l’evolució de la pandèmia permeta reactivar la ciutat.

Madrigal ha agraït l’assistència i la voluntat de col·laboració per part d’Ashiovi i Ucovi, les dues entitats que exerceixen com a interlocutors del sector comercial, un dels més afectats per la crisi de la covid-19, perquè “suposa un pas important per a anar de la mà en aquest moment en què el consens és més necessari que mai per a superar els efectes de la pandèmia”. “L’aliança amb la societat civil és una part fonamental de la nostra acció de govern i així ho volem demostrar també donant veu a aquestes associacions en aquesta mesa de la qual formen part tots els partits amb representació a l’Ajuntament”, subratlla el regidor.

L’edil ha proposat als membres de la mesa que aporten propostes en la pròxima reunió per a “començar a planificar activitats de dinamització per a incentivar l’activitat comercial i d’hostaleria a mesura que la situació sanitària per la pandèmia ho permeta, i sempre complint amb els protocols i els mesures de prevenció”. Madrigal incideix en què “la prioritat és que totes les accions s’acorden amb el consens tant dels partits polítics com dels representants dels sectors que més s’han vist afectats per la pandèmia”. Cal assenyalar que l’Ajuntament de Vila-real ha inclòs al pressupost d’aquest any una partida de 250.000 euros per a continuar impulsant projectes i accions dónes de la taula del Pacte pel renaixement de Vila-real. A aquesta quantitat està previst sumar altres 250.000 euros de romanents, segons ha avançat el regidor d’Economia, de manera que la taula comptarà amb un total de 500.000 euros per a aquest 2021.

Madrigal ha agraït també la implicació de la Fundació Caixa Rural Vila-real en la iniciativa de la targeta Fem poble. En la reunió de hui, Josep Ramos, secretari de la fundació, ha explicat les característiques tècniques d’aquesta targeta, oberta a tota la ciutadania, i que oferirà descomptes per les compres de productes i serveis en establiments de la ciutat.

El regidor d’Economia s’ha mostrat “satisfet” del bon acolliment que ha tingut la targeta Fem poble entre els representants d’Ashiovi i Ucovi. La iniciativa compta amb el suport de tots els grups polítics que, a través del Pacte local pel renaixement de Vila-real, van acordar destinar 100.000 euros a bonificar el consum en els negocis de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari