El Ple de Vila-real aprova per unanimitat la modificació del PGOU que facilita el desenvolupament d'habitatges en el Madrigal

El Ple de Vila-real aprova per unanimitat la modificació del PGOU que facilita el desenvolupament d'habitatges en el Madrigal
24/11/2020 -

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat la modificació dels articles 234.1 i 2, 236 i 236 bis de les normes urbanístiques del Pla General d’Ordenació Urbana amb la finalitat d’ampliar les possibilitats que en l’actualitat existeixen a l’hora de desenvolupar habitatges unifamiliars en la zona del Madrigal. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha recordat que la tramitació d’aquestes modificacions es va iniciar al maig de 2019 amb la voluntat de “agilitar i donar solució a algunes problemàtiques que complicaven el desenvolupament residencial en aquesta zona arran de l’aprovació del PAI”.

Una vegada superats els tràmits ambientals i amb els informes favorables de les administracions i òrgans competents, el Ple ha donat hui llum verda a aquestes modificacions que es concreten en mesures com: la reducció de la longitud mínima de façana principal de 15 a 9 metres; en les actuacions conjuntes en parcel·les amb una superfície superior als 700 metres quadrats en les quals caben diverses edificacions no serà necessari edificar tots els habitatges al mateix temps sinó que es podran construir de manera successiva; així mateix, tal com ha detallat Obiol, també se solucionen dificultats per a materialitzar l’aprofitament urbanístic en parcel·les amb circumstàncies especials. Els canvis aprovats en el Pla General permetran també que, en les actuacions conjuntes, els espais comuns i jardins es puguen destinar a aparcament i també es podran contemplar vials interiors de caràcter privat.

D’altra banda, la sessió plenària també ha donat llum verda a dues declaracions institucionals en les quals es reclamen inversions en el municipi per a la seua inclusió en els Pressupostos Generals de l’Estat i els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2021. A més de les reivindicacions històriques de projectes per a la ciutat, els grups polítics també sol·liciten a totes dues administracions ajudes per als sectors productius, empreses i autònoms que no puguen treballar a causa de les mesures sanitàries de la covid-19 i als sectors que han tingut pèrdues per la pandèmia.

Tots els partits han secundat també la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat a l’Associació de Filles de Maria del Rosari, la Congregació de Filles de Maria Inmaculada i la Comunitat de Regants de Vila-real. El lliurament dels honors es materialitzarà amb un acte institucional el diumenge 20 de desembre.

Un altre assumpte que s’han abordat en la sessió plenària d’aquest matí és la modificació del contracte de concessió de l’aparcament de la plaça Major per a facilitar 30 minuts d’aparcament gratuït de 8 a 15 hores de dilluns a dissabte. Per a això, l’Ajuntament estableix una compensació anual de 97.000 euros més IVA a l’empresa concessionària, l’equivalent a 130.000 tiquets de mitja hora d’aparcament gratuït. La proposta ha sigut aprovada per unanimitat de tots els grups polítics.

També per unanimitat s’ha aprovat fixar els festius locals del pròxim 2021 els dies 17 de maig, festivitat del patró Sant Pasqual, i el 12 d’abril, dilluns de Sant Vicent. El Ple també ha tirat avant amb el vot favorable de tots els partits, a excepció de Vox, que s’ha abstingut, la proposta del regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica, i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, per a l’adhesió de la ciutat al Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia durant els pròxims cinc anys, amb la finalitat de poder optar a les ajudes de la Generalitat Valenciana als ajuntaments per a potenciar projectes de lluita contra el canvi climàtic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari