El nou centre de salut de Vila-real avança amb pas ferm

Tres tècnics de la Direcció General d’Infraestructures Sanitàries inspeccionen l’immoble davant l’imminent trasllat dels fons bibliogràfics per a valorar les seues característiques tècniques i definir l’obra del futur centre sanitari

El nou centre de salut de Vila-real avança amb pas ferm
16/07/2022 -

La tramitació del quart centre de salut, que se situarà en l’edifici de l’actual biblioteca central, al costat del centre d’especialitats de Torrehermosa, inicia una nova fase amb la visita dels tècnics de la Conselleria de Sanitat a l’immoble per a valorar les seues característiques tècniques. Aquest pas és previ a la redacció del projecte i es produeix davant l’imminent trasllat de la biblioteca central que ara ocupa aquest edifici del carrer Solades, annex al centre d’especialitats. De fet, com ja va anunciar el departament de Biblioteques, a partir d’aquest dilluns 18 de juliol tanquen tots els espais bibliotecaris de la ciutat per a escometre el trasllat de la biblioteca central des del carrer Solades a la planta baixa de la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC).

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, i l’arquitecte municipal José Garfella han acompanyat als tres tècnics de la Direcció General d’Infraestructures Sanitàries, Amparo Primo, Beatriz Mondéjar i Francisco Reyes, en la visita realitzada durant aquesta setmana. “Es tracta d’una primera inspecció tècnica que demostra l’interés i el compromís de la Conselleria de Sanitat de fer realitat el nou centre de salut de Torrehermosa, ja que es produeix en el mateix moment en què començarem el trasllat de la biblioteca, amb l’objectiu d’accelerar al màxim els terminis de redacció del projecte”, explica Obiol. En la inspecció, els tècnics han valorat les característiques de l’espai, els subministraments bàsics existents i altres especificitats tècniques de l’immoble, que data de 1971. També han realitzat comprovacions sobre qüestions relacionades amb el planejament urbanístic i l’edificabilitat d’aquesta parcel·la, per a comprovar si compleix els requisits en funció de les necessitats que requereix un centre de salut.

El regidor de Territori ha explicat que “de moment tot va segons el que es preveu” i per tant s’espera que en breu la Conselleria de Sanitat procedisca a licitar la redacció del projecte del quart centre de salut, “una obra que, com ja ha reiterat l’alcalde, José Benlloch, en diferents ocasions, és una de les prioritats de l’Agenda Urbana de la nova Vila-real del segle XXI”. Obiol també ha recordat que el projecte compta amb dotació pressupostària per part de la Conselleria, de manera que “estem ja davant un procés irreversible que avança i que ens condueix cap a la construcció d’una nova infraestructura sanitària que donarà cobertura a tota la zona centre de la ciutat”.

Cal recordar que els tràmits per a poder posar a la disposició de la Conselleria de Sanitat l’edifici de la biblioteca de Solades s’han demorat pel fet que aquest immoble va ser cedit fa mig segle al Ministeri de Cultura per a poder habilitar el recinte bibliotecari. El regidor de Territori ha explicat que “els tràmits administratius són sempre més lents del que ens agradaria, però no hem parat de treballar, i ho continuarem fent, per a facilitar que la Conselleria puga construir com més prompte millor el quart centre de salut”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari