Vila-real donarà treball a 30 aturats amb un nou taller d'ocupació del Consell

Amb aquest nou programa, la ciutat haurà superat els 1,6 milions d’euros gestionats en plans d’ocupació durant 2019 amb prop de 150 beneficiaris

Vila-real donarà treball a 30 aturats amb un nou taller d'ocupació del Consell
12/12/2019 -

L’Ajuntament de Vila-real ha aconseguit una nova subvenció de la Generalitat Valenciana per a dur a terme un taller d’ocupació amb una duració d’un any, que beneficiarà a més de 30 persones. El regidor d’Economia, Xus Madrigal, ha anunciat hui aquest nou programa que comptarà amb un pressupost total de 716.579 euros, finançats per la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Vila-real, i que començarà el proper 23 de desembre. El taller garantirà formació i ocupació remunerada a 30 beneficiaris, deu per cadascuna de les especialitats: atenció sociosanitària en institucions; agricultura i fruticultura; i jardineria. A més, també ocuparà a altres 6 persones que conformaran l’equip directiu i docent.

Amb aquest nou programa, l’Ajuntament de Vila-real haurà gestionat durant 2019 més d’1,6 milions d’euros en plans d’ocupació (Emcorp, atur agrari, Avalem Joves, etc.), donant treball a prop de 150 persones, tal com ha subratllat l’edil d’Economia. En el cas d’aquest nou taller d’ocupació, Madrigal ha destacat que aquest tipus de plans són “molt importants, perquè van dirigits a majors de 25 anys, una franja d’edat complicada, atés que en molts casos es tracta de persones que porten ja temps en l’atur”. Gràcies a aquesta iniciativa se’ls garanteix un any de treball remunerat amb el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i a més compten amb una formació per a l’obtenció de certificats professionals “que els ajudaran en un futur en la cerca d’ocupació en aquestes especialitats”.

Les accions formatives del taller es desenvoluparan a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), espai homologat pel Servei Labora, mentre que les pràctiques es realitzaran en diferents instal·lacions: d’una banda, els alumnes d’agricultura i fruticultura, i de jardineria, posaran en pràctica els coneixements adquirits en l’estació experimental agrària de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA); d’altra banda, els alumnes del mòdul sociosanitari realitzaran les seues pràctiques en la residència de majors Verge de Gràcia i en la residència d’atenció a persones amb discapacitat psíquica.

El regidor d’Economia ha valorat l’esforç del govern de la Generalitat en la lluita contra l’atur i ha destacat que, malgrat les dificultats econòmiques per l’herència rebuda de l’anterior govern del PP, “l’Ajuntament no deixarà d’optar a cap subvenció o programa en matèria d’ocupació, perquè és una prioritat per a l’equip de govern”. A més, Xus Madrigal ha valorat que Vila-real està entre les ciutats de més de 40.000 habitants de la Comunitat amb menys atur i que la xifra de persones sense treball continua baixant en els últims mesos. De fet, entre setembre i novembre ha tornat a registrar-se una reducció en la xifra d’aturats, situant-se en l’actualitat en 3.323 persones, “una xifra que no ens acontenta, perquè voldríem estar encara millor, però que, sent realistes, és bona en comparació amb la resta de municipis de l’entorn”, ha conclòs l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari