El Pla de millora de camins rurals de Vila-real compleix objectius amb l'asfaltat dels viaris Canal de la Cota 100 i Vora Riu-Madrigal

El Pla de millora de camins rurals de Vila-real compleix objectius amb l'asfaltat dels viaris Canal de la Cota 100 i Vora Riu-Madrigal
18/10/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real encara la recta final d’any amb objectius complits dins del Pla de millora de camins rurals. La culminació dels treballs d’asfaltatge i reparació dels viaris Canal de la Cota 100 i Vora Riu-Madrigal completa la planificació de les principals obres prevista per a 2021, al marge de les actuacions de manteniment que de manera periòdica es realitzen per a garantir el correcte estat i conservació de les vies agrícoles del terme municipal. Així ho ha explicat el regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, qui ha incidit en l’esforç que està realitzant el consistori per a “complir amb el compromís adquirit en el si del Consell Agrari per a completar la millora dels 150 quilòmetres de camins rurals abans de 2023”.

Els dos projectes que acaben de finalitzar han suposat una inversió de prop de 150.000 euros, cofinançats per l’Ajuntament de Vila-real i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Tots dos camins es troben en la zona pròxima al llit del riu Millars. En el cas del camí Vora Riu-Madrigal, s’ha actuat en el tram comprés entre el pas superior sobre l’autopista AP-7 i el pas superior sobre la carretera CV-10. Es tracta d’un vial que dóna accés a zones de segones residències així com a parcel·les agrícoles del terme municipal. Així mateix, el vial comunica amb una important empresa avícola, per la qual cosa també és habitual el pas de vehicles pesants. El camí del Canal de la Cota 100 discorre paral·lel al canal que porta les aigües des del marge nord del riu Millars, fins al final del terme municipal de Vila-real, i presenta un important volum de trànsit de caràcter agrícola principalment. En aquest cas, l’obra ha consistit en el reasfaltatge de la pràctica totalitat del vial, amb prop d’un quilòmetre de longitud, tal com ha explicat el regidor de Serveis Públics. “Hem optat per actuar en la totalitat d’aquest, camí en lloc de realitzar una reparació dels sots, per a intentar donar una solució més integral i que garantisca la seguretat dels conductors, per la qual cosa el tipus d’asfaltat utilitzat ha hagut d’adaptar-se al pressupost de l’obra”, detalla Xus Madrigal.

El projecte executat no sols ha servit per a solucionar els problemes de sots, quartere i deterioració de la capa de rodadora de tots dos camins, sinó que també té com a objectiu millorar la durabilitat de l’asfaltatge i sobretot garantir la seguretat dels conductors que diàriament circulen per aquestes zones.

D’altra banda, Serveis Públics també ha executat enguany, amb càrrec al Pla 135 de la Diputació de Castelló de 2020, un projecte valorat en més de 125.000 euros per a l’adequació de camins rurals de la partida Madrigal. Concretament, els treballs de millora es van desenvolupar en les següents vies: camí Vell Vila-real-Onda, des de l’AP-7 fins a la CV-10; camí Travessia Cuquello, des del club de tennis al camí Vell Vila-real-Onda; camí Cuquello, des del club de tennis fins al camí Molí Llop; camí Molí Llop, des del camí Bassetes fins al camí Vell Vila-real-Onda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari