El pla Resistir III de Vila-Real suma 139 sol·licituds per a completar una injecció d’1,3 milions en ajudes directes enfront de la covid

La tercera convocatòria, dirigida a perruqueries i centres de bellesa, papereries i llibreries, compta amb una dotació de 233.067 euros

El pla Resistir III de Vila-Real suma 139 sol·licituds per a completar una injecció d’1,3 milions en ajudes directes enfront de la covid
08/10/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real ha comptabilitzat un total de 139 sol·licituds de comerços, autònoms i empreses de servei en la tercera convocatòria d’ajudes Parèntesis del Pla Resistir, dirigides als sectors econòmics més castigats per les restriccions de la pandèmia. Aquesta tercera remesa compta amb una dotació de 233.067 euros, que se sumen als 1.050.000 euros que ja ha pagat el consistori en els últims mesos amb càrrec a les dues primeres convocatòries del pla. Així, en total, la injecció d’ajudes directes a les petites empreses i autònoms de la ciutat ascendirà a prop d’1,3 milions d’euros, sufragats entre l’Ajuntament, la Generalitat Valenciana i la Diputació.

De moment, els més d’un milió d’euros pagats ja han sigut una injecció econòmica per a 458 establiments i negocis de la ciutat, “que han suposat un alleujament després de la situació tan complicada a la qual han hagut de fer front durant l’últim any i mig”, destaca el regidor de Comerç, Diego A. Vila. “Ens agradaria haver pogut destinar encara més diners, però la situació econòmica de l’Ajuntament és complicada, pel llast del deute i l’urbanisme heretats de l’etapa del PP”, admet l’edil, qui afig que “malgrat tot, hem prioritzat la lluita contra la pandèmia, per a evitar que els establiments hagueren d’abaixar la persiana, amb ajudes i accions de dinamització econòmica que han suposat prop de 4 milions d’euros”.

Les subvencions Parèntesis del Pla Resistir es destinen a empreses amb fins a 10 treballadors, amb una consignació de 2.000 euros per autònom o microempresa, a més de 200 euros per cada treballador. Aquesta tercera convocatòria s’ha dirigit a comerços al detall de llibres en establiments especialitzats; comerços al detall de periòdics i articles de papereria en establiments especialitzats; comerços al detall de productes cosmètics i higiènics en establiments especialitzats; perruqueria i altres tractaments de bellesa; i altres serveis personals.

La primera convocatòria del Pla Resistir es va dirigir especialment a negocis d’hostaleria i restauració, a més d’empreses de l’àmbit esportiu com a gimnasos (313 ajudes per valor de 726.800 euros). La segona convocatòria va ampliar les ajudes a més establiments d’altres sectors, també afectats per la crisi derivada de la pandèmia com a comerços de tèxtil i complements, floristeries, acadèmies, escoles infantils, joieries, negocis de fotografia o impressió i arts gràfiques, entre altres (145 ajudes per valor de 323.400 euros).

Els prop d’1,3 milions de les ajudes Parèntesis se sumen a altres iniciatives de caràcter exclusivament municipal que l’Ajuntament de Vila-real ha adoptat en l’últim any i mig per a pal·liar els efectes de la crisi en l’economia local. L’exoneració de la taxa d’ocupació de terrasses, per dos anys consecutius, ha suposat deixar d’ingressar en les arques municipals uns 360.000 euros, als quals se sumen els 50.000 euros de les ajudes municipals al sector de l’oci nocturn o els 350.000 euros de la bonificació del 95% de l’IBI als locals on se situa un negoci. Els 500.000 euros consignats en 2020 i 2021 per al Pacte local pel renaixement o els 620.000 euros destinats a activitats de dinamització econòmica com la Fira de Nadal o Vila-real Renaix, tots dos amb companyies i grups locals, se sumen a l’esforç econòmic del consistori en la lluita anti covid fins a prop de 4 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari