La plaça de l'Estadi de la Ceràmica comptarà amb un paviment adaptat a l'ús intensiu de l'àgora que evitarà desperfectes puntual

arxiu

La plaça de l'Estadi de la Ceràmica comptarà amb un paviment adaptat a l'ús intensiu de l'àgora que evitarà desperfectes puntual
10/04/2021 -

La plaça de l’Estadi de la Ceràmica estrenarà un nou paviment ceràmic més adequat a l’ús intensiu que té aquest espai, que en els últims anys ha acollit esdeveniments culturals, musicals i esportius multitudinaris. Els treballs, que arrancaran aquest dimarts 13 d’abril, consistiran en la repavimentació de l’àgora situada enfront de l’Estadi de la Ceràmica amb un nou material que evitarà les reparacions puntuals que des que es va inaugurar la nova plaça a principis de 2017 s’han realitzat fruit de la gran versatilitat del recinte. El regidor de Territori de l’Ajuntament de Vila-real, Emilio M. Obiol, ha explicat que per a l’execució de les obres, que seran assumides pel Villarreal CF, el seu departament ha arbitrat un pla d’actuació consensuat amb els empresaris d’hostaleria de la zona per a minimitzar les molèsties durant el desenvolupament dels treballs.

“Des de la seua remodelació, la plaça de l’Estadi de la Ceràmica ha albergat un bon nombre d’activitats i esdeveniments que l’han convertida en un dels espais oberts de la ciutat de major ús i polivalència“, assenyala Obiol, qui incideix en què “per aquesta plaça han passat grans muntatges musicals durant les festes patronals, espectacles de teatre de carrer, esdeveniments esportius, entre altres, que en molts casos han requerit l’ús de vehicles pesants i el muntatge de pesades estructures”.

Això ha provocat que en alguns moments foren necessàries reparacions puntuals del paviment. Davant aquesta situació, el Villarreal CF, entitat que en el seu moment va assumir la remodelació d’aquesta plaça, ha proposat la substitució del material actual per noves peces ceràmiques de 75×75 centímetres i 20 mm de gruix, de Pamesa Grupo, “la resistència i la durabilitat del qual han sigut ja testades en diferents parcs logístics de diferents llocs d’Espanya”, segons indica el regidor de Territori.
Per al desenvolupament de les obres, s’ha establit una planificació per zones “de manera que en cap moment la plaça estarà totalment inhabilitada”, subratlla Emilio M. Obiol. Aquest pla s’ha consensuat amb els propietaris dels locals d’hostaleria situats en la plaça i que compten amb terrasses. La primera fase es durà a terme en el passeig de plataners de manera que els bars i restaurants tindran la possibilitat de reubicar les terrasses en una altra zona de la plaça. Així mateix, es garantirà la circulació de persones, ja que “sabem que és molt transitada diàriament per vianants”, indica el responsable de Territori, qui també ha agraït al Villarreal CF el seu compromís “per garantir que la plaça de l’Estadi de la Ceràmica estiga en les millors condicions perquè tota la ciutadania gaudisca d’aquest espai únic”.

Cal recordar que el Villarreal CF va assumir la remodelació d’aquest recinte obert després de l’enderrocament de l’antic pavelló J. B. Llorens així com la construcció d’un nou poliesportiu a cost zero per a la ciutat. Així mateix, el club també va urbanitzar la plaça Pascual Font de Mora, inaugurada el juny de 2019, dotant d’un altre recinte obert al municipi, esponjant la ciutat i millorant la qualitat de vida al voltant de l’Estadi de la Ceràmica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari